Telefon hattı kullanan herkesi kapsıyor! Tam 140 TL fazladan ödeyeceksiniz

Faturalı faturasız fark etmiyor! Herkes 140 TL fazla ödeyecek! Tüm detaylar haberimizde.

Telefon hattı kullanan herkesi kapsıyor! Tam 140 TL fazladan ödeyeceksiniz

Yeni senenin zamlarından biri de telefon hatlarıyla ilgili oldu! Fazladan 140 TL ödeme alınacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

FAZLADAN 140 TL ÖDENECEK

Faturalı ya da faturasız hat kullanıyorsanız bu haber sizi ilgilendiriyor. Yapılan açıklamalara göre yeni seneyle birlikte zamlar da peş peşe gelmeye başladı ve Özel İletişim Vergisi ve Telsiz Kullanım Ücretleri zamlandı. 1999 senesinde yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında bu vergi ortaya çıkmıştı. 2024 senesinde bu vergi tutarı 400 TL'ye yükseldi. Resmi Gazete aracılığıyla yayımlanan son duyurulara göre 140 TL ek bir zam daha geldi. 

vergiler artmaya devam ediyor

Zamlarla birlikte bütün vatandaşlar vergilerini faturalar üstünden görüntüleyecek ve bu tutarları ödemek zorunda kalacak. Vergiler 140 TL arttı ve 400 TL'ye yükseldi. Bu tutar vatandaşın faturalarına yansıtılarak 12 ay taksit şeklinde alınıyor. Yani vatandaş aylık 33 TL 4 kuruş ödeme yapıyor. Telsiz Kullanım Ücreti de yeni seneyle birlikte 15 TL'ye yükseltildi. Resmi Gazete aracılığıyla paylaşılan haberler sonrasında bu tutarlar da Ocak ayından itibaren geçerli olacak. Zamlar sonrasında iletişim alanında yeni bir zam gelip gelmeyeceği ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı.