SSK, Bağkur, EMSAN emeklilerinin son şansı! Karşılıksız 21.500 TL para ödenecek

Maaş artışlarıyla ilgili Aralık ayının son günleri yaklaşırken yeni açıklamalar yapılmaya devam ediyor.

SSK, Bağkur, EMSAN emeklilerinin son şansı! Karşılıksız 21.500 TL para ödenecek

Aralık ayı bitmeden asgari ücrete, 2024 ocak ayında ise memur ve emeklilerin maaşlarına zam yapılacakken, emekliler 2024 yılı ilk aylarında bankalar tarafından maaş skalalarına göre sunulan promosyonlarda artış olup olmayacağını merak ediyor.

Yukarıdaki araştırmaların da gösterdiği gibi emeklilere yönelik terfiler hız kesmeden devam ediyor, çalışanlara yönelik maaş artışlarına ilişkin görüşmeler Aralık ayının son günlerinde de sürecek. Görüşmeler sonrasında promosyon ödemeleri konusunda anlaşmaya varıldığında yazılı duyurular kuruluşların, yerel yönetimlerin, sendikaların ve aynı zamanda işyerlerinin resmi web siteleri veya sosyal ağ hesaplarından yayınlanıyor. İnsanlar ayrıca Aralık ayının son günlerinde promosyon tanıtım duyurularını da yakından takip ediyor.

Aralık 2023 Maaş Promosyon Miktarları

Aralık ayında da önceki aylarda olduğu gibi personel maaşlarının belirlenmesi için bankalarla görüşmeler yapıldı. Yapılan görüşmeler sonucunda sözleşmelerin imzalanması konusunda kamuoyu bilgilendirilirken, Eğitim Bir-Sen Giresun şubesi de sosyal medya hesabından tanıtım anlaşmasına ilişkin açıklama yaptı. Gönderide, Yapı Kredi Bankası ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün rasında imzalanan sözleşmeye göre 21.500 TL tutarında terfi ödemesi yapılacağı duyuruldu.

2024 Yılı Emeklilik Promosyonları

Yapı Kredi Bankası ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasında Giresun Merkez İlçe Maaş Yükseltme Protokolü imzalandı. Sözleşme gereği eğitim personelimizin hesaplarına 20 Ocak 2024 tarihinden önce 21.500 TL tutarında promosyon ödemesi yatırılacak. Banka yetkilileri hesap açılış işlemlerini gerçekleştirmek üzere kurumlara ziyarette bulunacak. Bunun tüm eğitim camiamıza faydası olacağı söyleniyor.

2024 Yılı Emeklilik Promosyonları

Yeni yıl öncesi maaş promosyonlarıyla ilgili yeni duyuruların peş peşe gelmesiyle birlikte bankaların emeklilik promosyonlarının 2024 yılında artıp artmayacağı sorusu gündeme geliyor. Bankalar henüz promosyonlu emekli maaşlarının artışına ilişkin bir açıklama yapmadı ancak Ocak ayında Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli maaşlarına yapılacak artışla birlikte bankalar promosyonları da artırabilir. Bu durumda bankalar, 2024 yılı ilk aylarında üç yıl emekli maaşı almayı taahhüt edenlere sunacakları promosyonlar hakkında resmi internet sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında açıklamalarda bulunacak.