SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklilerine yeni maaş listesi! Flaş rakam gözleri faltaşı gibi açtıracak

Yeminli mali müşavir olan ve aynı zamanda ekonomi danışmanı Muhammet Bayram, geçtiğimiz gün memur ile SSK/Bağkur emeklilerinin sayısında yaşanan beklenmedik artışla ilgili müjdeli haberi duyurdu.

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklilerine yeni maaş listesi! Flaş rakam gözleri faltaşı gibi açtıracak

Milyonlarca emekli Temmuz ayında maaş zammı bekliyor. Açlık sınırı rakamlarının asgari ücrete yaklaştığı bir dönemde emekliler zam bekliyor.

TÜİK'in Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıklaması artışın belirlenmesi açısından önemli bir adım şeklinde değerlendiriliyor. Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarının da beklentileri şekillendireceği tahmin ediliyor. Nisan ayında aylık enflasyonun yüzde 3,18 arttığı görülürken yıllık enflasyonun yüzde 69,80 seviyesinde gerçekleştiği kaydedildi. u verilere göre emeklilere yüzde 18,72 oranı da kesinleşmiş oldu.

Uzmanlar veriler açıklanmadan bazı tahminlerde bulunmaya başladılar. Ekonomist Muhammet Bayram, konuyla ilgili açıklamasında memur ve emekli SSK/Bağkur'un sosyal oranının 5 puan artacağını söylerken “Sosyal yardım oranında da bir artış daha olacak. Hem memurlara hem de SSK/Bağkur emeklileri için 5 puanlık artış olabilir” dedi.

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklilerine yeni maaş listesi

Bayram, açıklamasının devamında memurlara yönelik sosyal yardımların artacağını düşünmediğini söylerken "Memur maaşlarında bir artış olmayacak, dengeli olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Altı aylık enflasyon tahminlerine göre asgari emekli maaşının 12 bin 500 TL civarında olabileceği durumunu aktaran Muhammet Bayram, bu senaryonun ikinci en güçlü senaryo olabileceğini de sözlerine ekledi. Bayram ayrıca, asgari emekli maaşının 13.500 ile 14.000 TL arasında olabileceğini, yıllık enflasyonun ise yüzde 35 ile 40 arasında düşebileceğini öngördü.