Son Dakika: Suya Büyük Zamlar Geldi! 1 Damacana Suyun Fiyatını Duyanlar Şaşırıyor!

Su, tüm canlıların en temel besin kaynağıdır. Ancak son zamanlarda suya gelen zam furyası herkesi şaşırttı. Bir bardak su içmenin maliyeti vatandaşları endişelendirirken, damacana su alan milyonlarca insan da fiyat artışları karşısında şok oldu.

Son Dakika: Suya Büyük Zamlar Geldi! 1 Damacana Suyun Fiyatını Duyanlar Şaşırıyor!

Su fiyatları sürekli olarak artıyor. Yeni asgari ücret, memur ve emekli zamlarının ardından temel ihtiyaçlarımızdan biri olan ekmek gibi birçok ürüne zam geldi. Şimdi ise sıra suya geldi.

115255804-damacanadan-1-bardak-su-60-kurusa-doluyor-4.webp

Suya Gelen Şok Zam - Enflasyon ve Ekonomik Krizin Etkisi

Son dönemdeki fiyat artışları, enflasyon ve ekonomik kriz nedeniyle hayat pahalılığını daha da artırdı. Bu durumdan damacana suyu da etkilendi. Geçen ay yaşanan fiyat artışıyla 19 litrelik damacana suyun fiyatı 55 liraya yükseldi. Son zam ile birlikte, ilk defa damacana suyu almanın bedeli, depozito dahil en az 150 liraya çıktı. Dolum yapılan bir bardak suyun maliyeti ise 55 ile 60 kuruş arasında değişiyor.

Su Dağıtıcıları Derneği: Fiyatlar Hızla Artıyor

Antalya Tüp ve Su Dağıtıcıları Derneği (ANTSUDER) yöneticisi Halil Mert, geçen yıl damacana suyunun fiyatının 15 ile 30 lira arasında değiştiğini belirtiyor. Ancak bu yıl artan maliyetlerle birlikte suyun fiyatının 35 ile 55 lira arasında değiştiğini söylüyor. Boş damacana için depozito fiyatlarının da benzer şekilde arttığını ifade ediyor. Geçen yıl 70 ile 90 lira arasında olan depozito fiyatının şu anda 120 liraya ulaştığını belirtiyor. İlk defa damacana suyu alacak bir kişinin, depozito dahil yaklaşık 150 lira ödemesi gerekiyor. Son zamdan sonra dolum yapılan bir bardak suyun fiyatı ise 60 kuruşa kadar yükseldi.

para1.jpg

Dolum Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Halil Mert, boş damacanaların geri dönüştürüldüğünü ve müşterilerden bu konuda daha fazla önem vermelerini istiyor. Damacanaların alınarak geri dönüşüm sürecine dahil edildiğini ve kullanılamaz durumdaysa kesilerek ekonomiye kazandırıldığını belirtiyor. Vatandaşların damacanaları başka amaçlarla kullanmamasını istiyor. Çünkü damacanalar 70 doluma kadar kullanılabilir durumda. Meyve suyu gibi ürünlerin bu damacanalara konulduğunu ve bu tür şeylerden uzak durulması gerektiğini vurguluyor.