Sigara Fiyatlarında Son Zamdan Hemen Sonra Yeni Artış! Gelecekteki Fiyatlar İçleri Ürpertecek!

Türkiye'de Sigara Fiyatları Yeniden Yükseliyor: Marlboro, Parliament ve diğer popüler markalar için beklenen zam haberi ile sigara fiyatlarında artış kaçınılmaz hale geliyor.

Sigara Fiyatlarında Son Zamdan Hemen Sonra Yeni Artış! Gelecekteki Fiyatlar İçleri Ürpertecek!

Sigara fiyatlarında yeni bir zam dönemi başlıyor. Türkiye genelinde popüler sigara markaları arasında yer alan Marlboro, Parliament, Winston ve Camel gibi markalar için beklenen en az 7 TL'lik bir zam haberi mevcut. Hem vergi düzenlemelerindeki değişimler hem de üretim maliyetlerindeki artışlar, sigara fiyatlarındaki bu hızlı yükselişi tetikliyor. Peki, Ağustos ayının güncel durumu ne? Sigara fiyatlarında beklenen artışlar ne kadar olacak?

Sigara Fiyatlarındaki Hızlı Yükselişin Nedenleri

Son dönemde sigara fiyatlarında hızlı bir artış yaşanıyor. Vergi düzenlemelerindeki değişiklikler ve üretim maliyetlerinin yükselmesi, sigara fiyatlarını adeta tavan yaptırıyor. Türkiye'de faaliyet gösteren önde gelen sigara üreticileri olan JTI, BAT ve Philip Morris gibi dev şirketler, sigara fiyatlarına yapılacak olan zamları duyurdu. Bununla birlikte, popüler markaların yanı sıra Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar da gelecekteki fiyat trendleri konusunda ipuçları veriyor.

sigara1.jpg

Erol Dündar'dan Sigara Fiyatlarıyla İlgili Dikkat Çeken Açıklamalar

Erol Dündar'a göre, sigara fiyatlarına gelecek olan zamlar aslında öngörülenden daha yüksek olabilirdi. Ancak üretici firmalar, maliyetin bir kısmını üstlenerek daha makul düzeyde bir zam yapılmasını sağladılar. Fakat yakın gelecekte bu durumun değişme ihtimali bulunuyor. 29 Ağustos tarihinden itibaren sigara fiyatlarına 7 TL daha eklenmesi gündemde. Eğer bu zam gerçekleşirse, en düşük fiyatlı sigara 36 TL'ye, en yüksek fiyatlı sigara ise 50 TL'ye yükselecek. Bu da sigara tüketenler için ekstra bir maliyet anlamına geliyor.

20 Ağustos 2023 Güncel Sigara Fiyatları

Güncel piyasa verilerine göre, en uygun fiyatlı sigara markaları arasında Tekel 2000 ve Tekel 2001 gibi markalar öne çıkıyor. Bu markalar, 40 TL fiyat etiketiyle tüketicilere sunuluyor. Rothmans, Camel Slender ve Monte Carlo gibi markalar da 41 TL fiyatla satılıyor. Diğer yandan, en yüksek fiyatlı sigaralar arasında Camel 100'lü sigara 75 TL ile dikkat çekiyor. Tekel 2000 Kırmızı 100'lü sigara 65 TL'ye, Parlament Aqua Blu Slims ise 48 TL'ye tüketiciye sunuluyor.