Sıfır ve ikinci el otomobil alacaklara 20 gün uyarısı! Fırsatı kaçıran dizlerini dövecek

Finans uzmanı Mert Başaran, sosyal medya hesabı üzerinden otomobil almak isteyenleri, seçim sürecinin otomobil satış iyatlarını etkileyeceğini söyleyerek uyardı. Başaran, seçim beklentisi açısından son 20 gün önemine dikkat çekerek, fiyatlarda yukarı yönlü hareketlerin yaşandığını kaydetti.

Sıfır ve ikinci el otomobil alacaklara 20 gün uyarısı! Fırsatı kaçıran dizlerini dövecek

Uzmanlar, eğer araba almak istiyorsanız acele etmeniz gerektiğini vurguluyor. Araç fiyatları mart ayında güncellendi. Bazı markalar fiyatlarını yüzde 3, yüzde 5 ve yüzde 7 oranında artırdı. Araba almayı düşünenler için işlemi erkenden tamamlamak daha doğru olacaktır. 800.000 liranın altına yeni araba bulmak zorlaşıyor. Nisan ayında fiyatların %10-12 daha artması bekleniyor.

Finans uzmanı Mert Başaran, araba almak isteyenler için önemli bir uyarı yaptı. Başaran, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda insanların önümüzdeki 20 gün boyunca dikkatli olması gerektiğini söyledi. Başaran, alınan verilere göre otomobil fiyatlarında bir artış beklendiğini ve bu durumda dikkatli olunması gerektiğini aktardı.

RAMAZAN AYI VE SEÇİMİN ETKİLERİ

Sıfır ve ikinci el otomobil alacaklara 20 gün uyarısı

Ramazan ve seçim sürecinin otomobil fiyatlarını etkileyeceğini söyleyen Mert Başaran, "Biz otomobili bir yatırım aracı olarak görmüyoruz ancak elimizdeki istatistikler, otomobile ihtiyaç duyulduğunda fiyatların yükseldiğini gösteriyor." dedi.

Ramazan ayında oluşabilecek beklentiler ve seçim atmosferi nedeniyle otomobil fiyatlarının yükselebileceğini ifade eden Başaran, önümüzdeki 20 gün araç sahibi olmak için en uygun zamanın olabileceğini söyledi.

Mert Başaran'ın, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşım şu şekilde:

"Arabayı bir yatırım aracı olarak düşünmüyorum ama elimizdeki istatistikler gösteriyor ki, arabaya ihtiyaç duyulursa fiyatlar yükselmeye başlayacak. Ramazan ayı sürecinde oluşacak beklentilerle birlikte seçim atmosferi göz önüne alındığında, bir sonraki ay. 20 gün araba almak için en uygun zaman olabilir. Seçim sonrası dolar likiditesi ve dini bayramlar gibi faktörler insanların memleketlerine gitmek istemesi nedeniyle araba talebini artıracaktır. Bu iki nedenden dolayı sonrasında bu fiyatı bulmak zor olabilir. Daha lüks bir arabaya geçmek için "geçiş" diyemem ama neye ihtiyacınız varsa alın. Mesela son 20 gün istatistiksel olarak anlamlı bir zaman olabilir. Grafikler değişmeye başlıyor. ”