SGK yardım musluğunu açtı! Meclis onayıyla o kişilere 2000 TL yardım yapılacak!

Son haberlere göre SGK halka 2000 TL destek ödeyecek. Meclis kararıyla ödenen yardımlar cenaze desteği başvurusu yapan kişilere uygulanacaktır.

SGK yardım musluğunu açtı! Meclis onayıyla o kişilere 2000 TL yardım yapılacak!

SGK'dan vatandaşların 2 bin TL'ye kadar nakdi destek alabileceği müjdesi geldi. Tüm sigortalılara toplu ödeme detayları açıklandı. Sosyal Güvenlik Kurumu, TBMM'nin onayıyla SSK, Bağ-Kur ve 4C çalışanlarına maddi destek sağlayacak. Peki kimler mali destek ödemesi alacak? Kimler SGK destek ödemesi alacak? SGK özel yardım ödemeleri hakkında detaylı bilgi için haberimizin detaylarına bakabilirsiniz.

Sosyal sigorta sağlayıcıları sigortalı çalışanlarına birçok avantaj sunmaktadır. Bu nafaka ödemeleri genel olarak asgari ücret artışlarıyla birlikte artar. 2023 yılının en önemli sosyal yardım ödemelerinden birisi de cenaze ödenekleri oldu. Ölen sigortalının hayatta kalan ailesine belirli koşullar altında yardım sağlanmaktadır. Peki cenaze parasını kim alacak? Cenaze ödeneğini kimler alabilir?

CENAZE ÖDENEĞİ DESTEĞİ

CENAZE ÖDENEĞİ DESTEĞİ

Sosyal Güvenlik Kurumu, son dakika açıklaması yaptı ve açıklamasında SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı çalışanlarına yeni destek ödemeleri yapılacağını duyurdu. Aslında bu ödeme çalışanların ailelerine ayrılmıştır. Cenaze masrafları ölen sigortalının birinci derece yakınlarına ödenir. Sosyal sigorta kurumunuzdan ölüm yardımı alabilmek için yazılı olarak başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Ölen kişinin eşi, babası veya annesi ve çocukları başvuru üzerine bu yardımdan yararlanabilirler.

Cenaze ücreti ne kadar?

Sosyal sigorta sağlayıcıları tarafından bildirilen katkı payları yıllık olarak güncellenmektedir. Cenaze ödeneği miktarı 2024 yılı için yeniden hesaplanacak. SGK'ya göre geçtiğimiz yıl cenaze ödeneği 2054 TL şeklinde belirlendi. Ancak sosyal emeklilik hakkına sahip çalışanlar için bu miktar farklılık göstermektedir. 2023 yılında Emekli Sandığı emeklilerine sağlanan destek tutarı 8.240 TL olarak gerçekleşti.

Zamanaşımına dikkat edin!

Cenaze yardımından faydalanabilmeniz için zamanaşımına uymanız gerekmektedir. Sigortalının vefatından itibaren beş yıl içinde sosyal sigorta kurumuna yazılı olarak başvuran herkes ölüm yardımı alabilir. Beş yıl içinde cenaze yardımlarına başvurmayanların hakları iptal edilecek.

Bu nedenle SGK'dan bu yardımı almak isteyenlerin başvurularını zamanında yapmaları gerekmektedir.

Cenaze desteğine ilişkin detaylı bilgiye Sosyal Sigortalar Fonu'nun resmi internet sitesinden ulaşılabilir.