SGK son sürprizini yaptı! 4A 4B emeklisine maaşa ek 7000 TL daha ödeme

Beklenen maaş zammının yapılmayacağının ortaya çıkmasının ardından SSK ve Bağkur emeklilerin destek haberi geldi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 3 Temmuz’da açıkladığı zam oranlarında kök maaşlara zammın uygulanacak olması nedeniyle 3.6 milyon emeklinin zam alamayacağı öğrenildi. Zam alamayacak emekliler kara kara düşünmeye başlarken, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan müjdeli haber geldi…

SGK son sürprizini yaptı! 4A 4B emeklisine maaşa ek 7000 TL daha ödeme

Aylar önce eriyen maaşlar emeklinin belini bükerken, 3 Temmuz’da maaşlara ne kadar zam yapılacağı netleşti. Netleşen zam oranlarının ardınan emeklilerin kök maaşına zam yapılacağı öğrenilirken, bu durumun bazı emeklilerin zam alamamasına sebep olacağı ortaya çıktı. Böylelikle de yaklaşık 3.6 milyon emeklinin önümüzdeki 6 ay boyunca 10 bin lira ile geçinmek zorunda kalacağı öğrenildi. 

Geçim sıkıntısının hızla artmaya devam ettiği bugünlerde açıklanan zam miktarının yeterli gelmemesi üzerine emekliler yeniden kara kara düşünmeye başladı. 10 bin liralık emekli maaşıyla geçinmek zorunda kalan emekliler için harekete geçen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yeni bir duyuru yaptı. Yapılan duyuruda SGK; SSK ve Bağkur emeklilerine büyük bir destek sunacağını açıkladı. Bu kapsamda emeklilere 7 bin liralık ek ödemenin kapısını aralayan SGK ile birlikte kamu bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, 7 bin lira nakit avans desteği duyurdu. 

SSK ve Bağkur emeklilerine 7 bin TL ek ödeme

emekliye nakit avans

SGK, emekli maaşlarıyla geçinmekte zorlanan vatandaşlar için önemli bir adım daha atıldı. SSK ve Bağkur emeklilerine 7000 TL ek ödeme yapılacağı duyuruldu. Söz konusu desteğin ise emekli maaşlarının yetersiz kaldığı durumlarda emeklilerin ekonomik sıkıntılarını hafifletmeyi ve yaşam standartlarını yükseltmeyi hedeflediği vurgulandı.

Kamu bankalarından emekliye 7 bin lira nakit avans! 

Emeklilere yönelik bir diğer destek de Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank’tan geldi. Bu üç büyük kamu bankası, emeklilere 7 bin TL nakit avans imkanı sunarak maddi sıkıntılarını hafifletmeyi amaçladı. Söz konusu nakit avanstan nasıl faydalanılacağı da aktarılırken, detaylar belli oldu. 

Emekliler ek ödeme ve nakit avansı nasıl alacak? 

emekliye ek ödeme

SSK ve Bağ-kur emeklilerine yapılacak 7 bin TL ek ödeme, emekli maaşlarına otomatik olarak yansıtılacak. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emeklilere verilecek olan 7 bin liralık bu ek ödeme için ise herhangi bir başvuru yapmalarına gerek kalmayacak. 

Kamu bankalarının nakit avans imkanından faydalanmak isteyen emekliler ise Ziraat Bankası, VakıfBank veya Halkbank’ın emeklilere özel kampanyalarına başvuru yapabilecekler. Başvuru sürecinde bankalar, emeklilere özel danışmanlık hizmetleri sunarak herhangi bir zorluk yaşanmamasını da sağlıyor olacak. Ayrıca başvurular anında değerlendirilerek hemen nakit avans hesaba yatırılacak.