Selçuk Gezer’den bir gecede her şey değişebilir çağrısı! Yatırımcılar dikkat edin

Piyasalarda dalgalanma devam ederken Selçuk Geçer, yatırımcılara dolar, euro, altın, bitcoin ile ilgili önemli uyarılarda bulundu. Geçer, tüm paraların bir gecede pula dönüşebileceğini belirterek, özellikle altın ile dolar yatırımcılarına "Dikkatli olun" dedi.

Selçuk Gezer’den bir gecede her şey değişebilir çağrısı! Yatırımcılar dikkat edin

Küresel ekonomik belirsizlikler dolar, altın, bitcoin, euro gibi temel yatırım araçlarında volatiliteye neden olduğundan yatırımcılar son zamanlarda nereye yönelme konusunda biraz tereddütlü davranıyor.

Dolar son dönemdeki ekonomik ve politik gelişmelere bağlı olarak dalgalanırken, ABD Merkez Bankası'nın gösterge faiz oranını artırma kararı doların güçlenmesine sebep oldu. Ancak jeopolitik gerilimlerle birlikte ticaret savaşları şeklindeki faktörler doların değerinin düşmesine neden oldu. Bu durum dolara yatırım yapanların belirsizlik yaşamasına neden oluyor.

Altın geleneksel olarak güvenli bir liman olarak kabul edilir. Ancak son dönemde yaşanan dalgalanmalar altın yatırımcılarını oldukça endişelendirdi. Dolar güçlendiğinde altın fiyatları genellikle düşme eğilimindedir.

Selçuk Gezer’den bir gecede her şey değişebilir çağrısı

Yatırım riskinin altına olan talebi artırması fiyatların yükselmesine neden olmuştur. Bitcoin, kripto para piyasasında belirleyici oyunculardan biri olmaya devam ederse, bazı zorluklar Bitcoin fiyatında güçlü dalgalanmalara yol açacaktır. Önceki gün değeri artan Bitcoin, ertesi gün önemli bir düşüş yaşamıştır. Bu durum riskli bir varlık grubu olan Bitcoin yatırımcılarını belirsizlik içerisinde bıraktı ve dolayısıyla piyasa kaygılarını artırdı.

Euro kuru ise, Avrupa Birliği'nde ortaya çıkan ekonomik durum ve siyasi istikrarsızlık nedeniyle istikrarsız bir performans sergiledi.

Tüm bu faktörler dolar, altın, bitcoin, euro gibi temel yatırım araçlarına ilişkin belirsizliği artırdı ve yatırımcıların karar vermesini oldukça zorlaştırdı. Uzmanlar, küresel ekonomik ortama ilişkin belirsizliğin devam etmesi nedeniyle yatırımcıları uyardı. Bu uyarılardan birisi de Selçuk Geçer'den geliyor. Geçer, Bitcoin durumuyla ilgili şunları söyledi:

Selçuk Gezer’den bir gecede her şey değişebilir çağrısı

“Dikkatli olun, bir sabah 30.000 dolara düşebilirsiniz. Bununla ilgili büyük kayıplar yaşayabilirsiniz.

Altına gelince, bir ons altının maliyeti 2.400 dolara kadar çıkabiliyor. Fakat dikkatli olun, ani bir düşüş durumunda 1.900 dolara, hatta 1.800 dolara düşebilir.

Dolara ilişkin de bir gün uyanıyorsunuz ve Mehmet Şimşek'in kovulduğunu öğreniyorsunuz. Sonra doların 100 liralarda olduğunu görüyorsunuz ve ne olduğunu anlamıyorsunuz. Doların bir anda 100 lira olması yerine istikrarlı bir şekilde ve aynı zamanda piyasayı sarsmadan doların 60 liraya ulaşması daha doğru olur."