Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: Türkiye 3'üncü Sırada

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, mayıs ayına dair sanayi üretim endeksi verilerini değerlendirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: Türkiye 3'üncü Sırada

Varank, mayıs ayı sanayi üretiminin beklentiler dahilinde yıllık bazda düşerken nisana göre yüzde 17.4 oranında artış gösterdiğini vurgulayarak, "Küresel piyasaların tümü nisanda sert bir daralma yaşamıştı. Mayısta en hızlı toparlanan ilk üç ülkeden biri olduk, endeksin tüm alt kalemleri pozitif gerçekleşti.Küresel piyasaların tümü nisanda sert bir daralma yaşamıştı. Mayısta en hızlı toparlanan ilk üç ülkeden biri olduk, endeksin tüm alt kalemleri pozitif gerçekleşti." ifadelerini kullandı.

Varank, paylaşımında ülkelere göre mayıs ayı sanayi üretiminin aylık değişimiyle, endeksin  alt kalemlerine dair değişimlerin görüldüğü grafikleri de kullandı. İlgili grafiklere göre Türkiye, mayıs ayı sanayi üretiminde aylık bazda yüzde 17.4 oranında artışla İtalya ve Fransa'nın ardından 3'üncü sırada görülürken, İspanya, Almanya, Çin, ABD ve Güney Kore dahil bir çok ülkeyi geride bıraktı.