PTT emekliye kasayı açtı! 50.000 TL ödeme almak için bunu yapın yeter!

PTT, emekliler için hazırladığı düşük faizli kredi müjdesini duyurdu! Ayrıntılar haberimizde...

PTT emekliye kasayı açtı! 50.000 TL ödeme almak için bunu yapın yeter!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yüksek faiz ortamında finansal rahatlama arayışındaki emekliler için PTT önemli bir adım attı. Dün yapılan emekli maaşı zammının ardından PTT, düşük faizli kredi imkanıyla emeklilere destek olacağını duyurdu.

PTT, Aktifbank aracılığıyla sunulan bu destekle emeklilere yüzde 3,19 faiz oranıyla 50 bin TL'ye kadar kredi kullanma imkanı tanıyor. Bu adım, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz artışları sonrası bankaların yükselen kredi faizleri karşısında emekliler için önemli bir alternatif sunuyor.

Kredi ödeme planı ise 12 ay vadeli olarak belirlenmiş durumda. Bu plana göre, emeklilerin aylık ödeyecekleri tutar 5 bin 373 TL olacak ve toplam geri ödeme tutarı 64 bin 477 TL olarak hesaplanmış.

emekli 50 bin tl destek

PTT'nin bu düşük faizli kredi fırsatıyla emekliler, nakit ihtiyaçlarını karşılamak için daha erişilebilir bir finansal çözüm bulabilecekler. Detaylı bilgi ve başvuru için emekliler, PTT şubeleri veya Aktifbank'ın resmi kanallarından destek alabilirler.

Bu adım, emekliler için finansal rahatlama sağlarken kredi ödeme koşullarının da şeffaf bir şekilde belirlenmesini sağlıyor.