Parası olan bunu yaparsa zengin olacak! Ünlü ekonomist zenginliğin adresini verdi

Altın ve para piyasalarının uzman isimlerinden Hatice Kolçak, son açıklamasında gümüş fiyatlarına ilişkin yaptığı değerlendirmelerle gündeme geldi. Uzman isim, Türk lirası sahiplerini uyararak geleceğin en karlı olacak olan yatırım aracını duyururken "Ne dolar ne de altın..." ifadelerini kullanırken, yatırımcılara zenginlik getirecek tavsiyelerde bulundu. Bu tavsiyeye uyanların kâr edeceğini, geride kalanların da zarar edebileceğini söyledi.

Parası olan bunu yaparsa zengin olacak! Ünlü ekonomist zenginliğin adresini verdi

Enflasyonun yüksek olması ve insanların geçim sıkıntısı yaşaması kaçınılmaz. Bu nedenle insanlar yatırım yapmak ve paranın değerini katlayabilmek adına en karlı yatırım araçlarını aramaya başladı.

TCMB'nin faiz oranlarını %50'de değiştirmemesinin ardından dolar ve altın fiyat grafikleri şekillenmeye başladı. Altın fiyatlarının dolaşımı tüm hızıyla devam ederken insanlar en karlı yatırım araçlarını belirlemek adına da araştırmalar başlatıldı.

Türk lirası yerine hangi yatırım aracı konusunun tercih edilmesi gerektiği soruları gündeme geldi. Altın ve para piyasaları hakkında yorumlarıyla dikkat çeken ekonomist Hatice Kolçak'ın zengin olmanıza yardımcı olacak tavsiyeler verdiği söyleniyor. Türk lirası sahiplerini uyararak önemli tavsiyeler veren Kolçak, tavsiyesi ile ilgili "Ne dolar ne de altın ..." diye konuştu.

ALTIN YÜKSELEBİLİR!

Parası olan bunu yaparsa zengin olacak

FED'in faiz kararı sonrasında dolar ve altının fiyatında dalgalanma yaşandı. Yatırımcılar “Dolar mı, Altın mı, Euro mu?" şeklinde araştırmalarını yaparken Hatice Kolçak, konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Kolçak, altın fiyatlarındaki artışın ekonomik büyümeyi destekleyeceğini ancak aynı zamanda benzer bir düşüşün de yaşanabileceğini düşünüyor. Altın fiyatlarının düşme ihtimaline dikkat çeken uzman isim, yatırımcıları bu konuyla ilgili de uyarıyor.

“GÜMÜŞ ALTINDAN DAHA HIZLI BÜYÜYOR”

Hatice Kolçak, insanların altın yerine gümüşe yatırım yapması gerektiğini doğrulayarak, "Gümüş altından daha hızlı çıkabilir. Çünkü altın son dönemlerde çok hızlı dalgalandı. Gümüş biraz geride ve altın yakalaması gerekiyor,” dedi ve gümüşün kayıtları kırabileceğini de sözlerine ekledi.

FED'İN FAİZ KARARI NEDİR?

ABD Merkez Bankası (Fed), adından da anlaşılacağı gibi piyasa beklentilerine yakın baz faiz oranını değiştirmedi ve 23 yılın en yüksekteki seviyesi olan %5,25 ile %5,50 arasında değiştirmedi. Fed, bu son kararıyla politika faizini üst üste 6 toplantıdır değiştirmeyerek mevcut seviyesinde tuttu.