Otomobillere 2024 ayarı geldi! Fiyatlar sil baştan değişti: Yeni listeye bakan şaştı kaldı

Araba alacaklar dikkat! Fiyat listesi yenilendi! Detaylar haberimizde.

Otomobillere 2024 ayarı geldi! Fiyatlar sil baştan değişti: Yeni listeye bakan şaştı kaldı

2024 senesinin ilk gününden itibaren araba markaları fiyatlarında değişikliğe gitti. Markalar yeni fiyat listelerini arabaseverler ile paylaştı. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

ARABA FİYATLARI YENİLENDİ

Ocak ayıyla beraber yeni piyasa fiyat belirleme süreci başladı. Bir araba markasının fiyatlarında değişiklik olması durumunda fiyat listesi kısmına fiyatların güncelleneceğine dair uyarı eklenecektir. Bu uyarının ardından sektör 2024’ü sabırsızlıkla beklemeye başladı. 2023 model araçların satışları bir süre daha devam edecek ve firmalar Ocak ayında yeni fiyatlar belirleyecek. Yeni yılın başlamasıyla beraber 2024 yılı için yeni araç modelleri satın almak isteyen araba meraklıları, bu modellerin ne zaman piyasaya çıkacağını araştırma konusu oldu. Tanıtım ve üretim süresi 15 ila 31 gün olarak belirlendi. Bu süre 1 ila 3 ay kadar sürer. Bu nedenle markalar, müşterilerine araçlarının kalan yıl bedeli kadar satış yapabilmek adına farklı promosyonlar sunuyor. Kasa değişimi değişimi gerektirmeyen ve 2024 modeline göre oldukça ucuz olan 2023 modeline talep artıyor. 

Araba Fiyatları Yenilendi

Bu tür kampanyalarla 2. el olarak satılsalar da yıllık kilometreleri düşük olduğundan 2.el fiyatları normal arabalara göre daha yüksek oluyor. Garanti konusuna gelince, garanti süresi satış tarihinden itibaren başlar, dolayısıyla tüketiciye herhangi bir zarar gelmez. Otomobil sektörünün de beklentileri yüksekti. Sürekli yenilenen etiket fiyatlarına yeni güncellemeler geliyor. Yıl başlarken yavaş yavaş bazı bölgelerde fiyat artışları haberleri gelmeye başladı. Otomotiv sektöründen de fiyat artış haberleri geliyor. Otomobil şirketi, 2023 model yılı araçları aşamalı olarak kaldırmak için bu model araçlarda indirimler sunduğunu, aynı zamanda piyasaya geri dönen modellerin fiyatlarını da güncellediğini söyledi. Markanın internet sitesini ziyaret ettiğinizde "Fiyatlar güncelleniyor" başlığı altında fiyatlar gizlenmektedir. Kamuoyu artık yeni açıklanan fiyatları sabırsızlıkla beklemekte.