Okula giden öğrenci ailelerine büyük yardım! harcamalar hafifleyecek. postaneye gidip ödemenizi alabilirsiniz

Okula giden çocukların ailelerine büyük destek! Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve dar gelirli ailelere el uzatmak amacıyla başlatılan kırtasiye yardımıyla okul masrafları hafifliyor. PTT tarafından sunulan bu yardım, çocukların eğitim yolculuğuna katkıda bulunuyor.

Okula giden öğrenci ailelerine büyük yardım! harcamalar hafifleyecek. postaneye gidip ödemenizi alabilirsiniz

PTT, düşük gelirli ailelere yönelik olarak 1-8. sınıf öğrencilerinin eğitimine destek sağlamak üzere kırtasiye yardımı başlattı. Bu kapsamda ailelere yapılan 300 TL'lik kırtasiye yardımıyla, okul masrafları azalıyor ve öğrencilere eşit eğitim fırsatı sunuluyor.

Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Adım Atılıyor

Çocukların eğitimine destek olmak amacıyla başlatılan kırtasiye yardımı, dar gelirli ailelere büyük kolaylık sağlıyor. Ailelerin maddi yükünü hafifleten bu destek sayesinde çocuklar daha rahat bir şekilde eğitim materyallerine ulaşabiliyor. Böylece, eğitimde fırsat eşitliği sağlanarak her çocuğun en iyi şekilde eğitim alması hedefleniyor.

kirtasiye.jpg

Kırtasiye Yardımı Nasıl Alınır?

Kırtasiye yardımından yararlanmak isteyen aileler, PTT tarafından belirlenen prosedürleri takip ederek başvurularını gerçekleştirebilirler. Ailelerden istenen belgeler arasında öğrenci ve velinin T.C. Kimlik veya nüfus cüzdanı, öğrenci belgesi, velinin gelir belgesi veya işsizlik durumunu gösteren SGK belgesi bulunuyor. Ayrıca, nüfus kayıt örneği, ikametgah belgesi, kira sözleşmesi veya tapu fotokopisi gibi evraklar da başvuru için gereklidir. Eğer veli İŞKUR'a kayıtlı ise İŞKUR kayıt belgesi ve muhtarlık belgesi de talep ediliyor.