Okul alışverişinde bunu bilmeyen yandı! Ailelere büyük tuzak!

TÜKİD Başkanı Vecdet Şendil, kırtasiye ürünü satın alacak olan tüm velileri o büyük tuzağa karşı uyardı! Kırtasiye ürünlerinin çocukların sağlığını tehdit eden Şendil, en doğru fiyat ve ürünlerin o mağazalarda olduğunu hatırlattı...

Okul alışverişinde bunu bilmeyen yandı! Ailelere büyük tuzak!

Okulların açılmasına günler kala, veliler çocukları için gerekli kırtasiye malzemelerini almaya çalışan ailelere uzmanlardan önemli uyarılar geldi. Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) Başkanı Vecdet Şendil, merdiven altı olarak adlandırılan ve üreticisi ya da ithalatçısı belli olmayan kırtasiye ürünlerine karşı velileri uyardı.

TÜKİD Başkanı Şendil, okul alışverişi yaparken güvenilir kırtasiye perakendecilerinden ürün almanın önemine vurgu yaptı. Şendil, velilerin yılın her ayı hizmet vermeye devam eden, işi kırtasiyecilik olan, alanında uzman mağazalardan alışveriş yapılması tavsiyesinde bulundu. Ayrıca bu tür mağazalarda doğru ürüne yönlendirme konusunda tecrübeli olduğunu ve gereksiz alışverişlerin önüne geçilebileceğini ekledi. 

Türkiye’deki kırtasiye ürünlerinin yüzde 99’unun çocuk sağlığını tehdit eden içerikler bulunmadığını kaydeden Şendil, yine de velilerin dikkatli olması gerektiğini ve denetimlerin Ticaret Bakanlığı tarafından devam ettiğini vurguladı. 

kırtasiye alışverişi

Etiket ve işaretlere dikkat edin! 

TÜKİD Başkanı Şendil, velilerin kırtasiye ürünlerini alırken ürünün etiketlerine, ambalaj ve üreticisine dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Yaptığı açıklamada Şendil, sahte ürünlerin sağlıksız olabileceğini kaydederken, boya kalemlerinde yer alan CE işareti ile EN71 standartı ibaresinin yer almak gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yapıştırıcıların su bazlı ve solventsiz tercih edilmesinde fayda olduğunu ekledi. 

Şikayet hattını arayabilirsiniz! 

Satın alınan ürünün güvensiz olduğunun düşünülmesi durumunda Şendil, tüketici hattına şikayette bulunulabileceğini kaydetti. ALO 175 ile 'tuketici.gov.tr' adresleri üzerinden şikayet edilebileceğini belirterek, tüm velileri duyarlı olmaya davet etti.