Öğretmen Maaşlarına Büyük Zam Geliyor! Yüzde 25 Artış ve 8 Bin TL Ekleniyor...

Öğretmen maaşlarına yapılan kademeli artışla beraber en düşük maaş 22 bin TL'ye yükseltiliyor. Yüzde 25 artı 8 bin zam uygulanacak. Memur maaşlarında beklenen enflasyon oranına ek refah payı da eklenecek.

Öğretmen Maaşlarına Büyük Zam Geliyor! Yüzde 25 Artış ve 8 Bin TL Ekleniyor...

Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zamlar merak edilirken, öğretmenlerin maaşlarının da artış göreceği sızdırıldı. Abdulkadir Selvi'nin yazısına göre, öğretmenlerin maaşları kademeli olarak yükseltilecek. Bu artış yüzde 25'e ek olarak 8 bin TL şeklinde gerçekleşecek.

Memur maaşlarının Temmuz ayındaki zam miktarı hala kamuoyuna açıklanmadan, maaş zammının içeriğini kapsayan torba yasa yarın meclise sunulacak.

Torba yasanın ayrıntıları henüz ortaya çıkmamış olsa da, Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, kabine toplantısında memur maaşlarıyla ilgili konuşulanları kaleme aldı.

para-3-001.webp

Öğretmenlerin Maaşları Kademeli Olarak Artacak! Yüzde 25 Artı 8 Bin

Selvi'nin yazısına göre, en düşük memur maaşı net 22 bin TL'ye yükseltilecek ve diğer meslek gruplarında olduğu gibi öğretmenlerin maaşları da kademeli olarak artacak. Öncelikle enflasyon ek zammının belirlenmesiyle birlikte, bu orana göre maaşlara zam yapılacak ve daha sonra belirlenen seyyanen zam miktarı bu tutarlara eklenecektir. Örneğin, yüzde 25 artı 7 bin ya da yüzde 25 artı 8 bin gibi bir artış gerçekleşecektir.

Burada belirleyici nokta 22 bin TL olacak. Öğretmenlerin maaşlarına yapılacak yüzdelik oranındaki zam ve seyyanen tutarlarla birlikte öğretmen maaşlarının 22 bin TL'nin üzerine çıkması hedeflenmektedir. Öğretmenlerin maaşlarına yapılacak olan seyyanen zam tutarı, en düşük öğretmen maaşının 22 bin TL'nin üzerine çıkabilmesi için gerekli olan tutardır.

İşte Selvi'nin köşe yazısı:

1- En düşük memur maaşı 22 bin TL'ye çıkıyor. Buna göre öğretmen, doktor, hemşire, polis, mühendis gibi meslek gruplarının maaşlarına kademeli olarak artış yapılacak.

2- Kademeli artışlar gerçekleştirilecek. Bir yüzdelik artışa ek olarak seyyanen bir zam yapılacak. Örneğin, yüzde 25 artı 7 bin veya yüzde 25 artı 8 bin şeklinde bir artış olacak.

3- Memur ve emeklilerin maaş zammı için yarın açıklanacak olan enflasyon oranı bekleniyor. 6 aylık enflasyonun yaklaşık olarak yüzde 18 olması öngörülüyor. Böylece enflasyona ek olarak refah payı artışı yapılacak.