Öğrencilere Müjdeli Haber: Bakanlık Burs Ödemelerini 19 Bin TL'ye Yükseltti!

Öğrencilere yapılan burs ödemelerindeki yeni gelişme, sevindirici bir haber olarak karşılandı. Bakanlık, asgari ücrete yapılan zamla birlikte harekete geçti ve artık aylık 19 bin TL ödeme yapılacağını duyurdu. Peki KYK kredisi ve burs miktarı ne kadar olacak? İşte detaylar...

Öğrencilere Müjdeli Haber: Bakanlık Burs Ödemelerini 19 Bin TL'ye Yükseltti!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada asgari ücrete yüzde 34 zam yapılacağını duyurdu. Bu zam sonucunda asgari ücret, 11 bin 402 TL seviyesine yükseldi. Ardından bugün TÜİK tarafından açıklanan haziran ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte memur ve emekli maaşları için hesaplamalar hız kazandı. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, memur maaşlarının yüzde 17,55 enflasyon zammı ve seyyanen artışla yükseldiğini duyurdu.

Memur Maaşlarındaki Artış, Öğrencilerin Burslarına da Yansıdı

En düşük memur maaşının 22 bin 17 TL'ye çıkmasıyla birlikte öğrenciler, burslardaki artışları merak etmeye başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB), Bilim İnsanları Destekleme Programı Başkanlığı (BİDEB) ve Genel Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından desteklenen projelerde öğrencilere yapılan burs ödemelerinin aylık üst limitleri artırıldı.

para3-001.webp

Burs Ödemeleri 19 Bin TL'ye Yükseldi

Bu artışlarla birlikte, önlisans veya lisans öğrencilerine verilen burs miktarı 2.180 TL'den 3.000 TL'ye yükseltildi. Yüksek lisans öğrencilerine verilen burs miktarı 7.275 TL'den 10.000 TL'ye, doktora öğrencilerine verilen burs miktarı ise 9.920 TL'den 14.000 TL'ye çıkarıldı.