Öğrenci Burslarına Yeni Zam Müjdesi! Bakanlık Son Açıklamayı Yaptı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, öğrenci burslarına yönelik zam konusunda son bilgileri kamuoyuna açıkladı. Bakanlık, yapılan duyuruda burslara yapılacak artışları belirtti ve öğrencilere sevindirici haberleri iletti.

Öğrenci Burslarına Yeni Zam Müjdesi! Bakanlık Son Açıklamayı Yaptı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından daha önce duyurulan %34'lük asgari ücret zammı sonrasında, asgari ücret 11.402 TL seviyesine yükseldi.

Bu zamın ardından, Haziran ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı. Yapılan hesaplamalar sonucunda, memur maaşlarına yüzde 17,55 oranında enflasyon zammının uygulanacağı AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından duyuruldu.

KYK Burslarına Zam Yapıldı mı? Güncel Durum

Bu zam sonrasında öğrenciler, KYK burslarına da zam yapılıp yapılmadığını merak etmeye başladılar. Merak edilen sorunun cevabı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilerde açıklığa kavuştu.

para-3-002.webp

Bakanlık tarafından yapılan güncellemeyle, TÜBİTAK tarafından desteklenen projeler kapsamında öğrencilere yapılan burs ödemelerinin üst limitlerinde artış yapıldığı bildirildi.

Buna göre, önlisans veya lisans öğrencilerine verilen burs miktarı 2.180 TL'den 3.000 TL'ye, yüksek lisans öğrencilerine verilen burs miktarı 7.275 TL'den 10.000 TL'ye yükseltildi. Ayrıca doktora öğrencilerine verilen burs miktarı da 9.920 TL'den 14.000 TL'ye çıkarıldı.

Öğrenci Burslarındaki Artışın Önemi

Bu yapılan zamla birlikte öğrencilere sunulan burslar önemli ölçüde artırıldı. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri için sağlanan burs miktarındaki artış, bu öğrencilerin daha fazla kaynak ve destekle eğitimlerine devam etmelerini sağlayacak. Aynı şekilde, önlisans ve lisans öğrencilerine yapılan zam da maddi zorluklarla mücadele etmek zorunda kalan öğrencilere bir nefes aldıracak.