O emeklilerin maaşından 1500 TL kesinti! Duyan emekli karalar bağlayacak

Emekliler ve asgari ücretliler için enflasyon şoku yaşandı. Maaşlar giderek eriyor. Emekli maaşınızdan 1.500 TL, asgari ücretinizden ise 2.550 TL kesinti yapılacak. Detaylar haberimizde..

O emeklilerin maaşından 1500 TL kesinti! Duyan emekli karalar bağlayacak

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, emekliler ve asgari ücretli vatandaşların maaşlarındaki çöküşü eleştirdi. İlgezdi, emeklilerin ve asgari ücretli çalışanların satın alma gücünün enflasyon karşısında keskin bir şekilde düştüğünü söyledi.

EMEKLİ MAAŞLARINDA ERİME BOYUTLARI

TÜİK'in enflasyon verilerini değerlendiren Gamze Akkuş İlgezdi, emekli maaşlarının değeri 2024 yılı ilk üç ayında 1.500 TL azaldığını söyledi. "Hükümet emeklilerin çığlıklarını dinlemiyor" diye konuşan İlgezdi, enflasyonla mücadele konusunda yeterince çaba göstermediğini de sözlerine ekledi.

"Asgari ücretin satın alma gücü düşüyor"

O emeklilerin maaşından 1500 TL kesinti

Asgari ücretli işçilerin de benzer bir durum ile karşı karşıya olduğunu kaydeden İlgezdi, enflasyon nedeniyle 2024 yılının ilk üç ayında asgari ücretli işçilerin cebinden 2 bin 550 TL'nin kaybolacağını söyledi. İlgezdi, reel enflasyonun daha da yüksek olduğunu ve durumun kötüleştiğini de sözlerine ekledi.

Gamze Akkuş İlgezdi, konuşmasının devamında hükümetin lüks içerisinde yaşarken emekli vatandaşları ve asgari ücretli çalışanları görmezden geldiğini iddia etti. CHP'li milletvekilleri, ekonomik sıkıntılara rağmen hükümeti gerekli önlemleri almamakla eleştirdi ve mevcut ekonomi politikalarındaki eksikliklere dikkat çekti.