O emeklilere tek kuruş promosyon yok! Bunu yapmayanlar promosyon hakkını kaybedecek

SGK milyonlarca emekliye ciddi bir uyarı yaptı. Bunu yapmayan emekliler promosyon ödemesi alamayacakları ve haklarını da kaybedecekler..

O emeklilere tek kuruş promosyon yok! Bunu yapmayanlar promosyon hakkını kaybedecek

SSK, Bağ-Kurluların emekli maaşı artışı yüzde 24,73 oldu. Ancak asıl maaşınız 8.000 TL'nin altında ise maaş artışına rağmen 10.000 TL alacaksınız. Bu artışın ardından kamu bankaları ve özel bankalar emeklilere sunulan reklam ücretlerinde güncelleme yaptı. Milyonlarca kişi mevcut finansman ödemelerini sorgularken SGK uzmanları tarafından önemli bir uyarıda bulunuldu. Bu adımları takip etmeyen emekliler promosyon haklarını kaybedebilirler. Detaylar burada..

Bankalar, asgari emekli maaşının 10.000 TL'ye çıkması üzerine promosyon ödemelerini güncellediler. Şu anda emeklilere 10.000 ila 15.000 TL arasında ulaşım ödeneği ödeniyor ancak pek çok kişi şunu merak ediyor: "Nasıl daha yüksek bir ulaşım ödeneği alabilirim?"

SGK’DAN KRİTİK UYARI

O emeklilere tek kuruş promosyon yok

Uzun zamandır beklenen duyuru geldi. SGK, bu konuyla ilgili önemli bir uyarı yayımladı.

Bankanın promosyon güncellemesi sonrasında SGK, emeklilerin promosyon ücretlerinden faydalanabilmesi için belirli işlemleri tamamlaması gerektiğini vurguladı. Bu işlemleri tamamlamayanlar reklam ödemelerinden yararlanamayacaktır. Promosyon almak isteyenlerin öncelikle istedikleri bankaya beyanname vermeleri gerekmektedir. Bu adımı atlamayan emekliler mevcut promosyon ödemelerini almaya devam edecek.

"Haklarınızı kaybedebilirsiniz..."

SGK'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Kamu bankalarında yaşlılık aylığı alan vatandaşlara yapılan yardım ödemeleri neredeyse iki katına çıkarak 8 bin liradan 12 bin liraya çıktı. Ayrıca SGK'dan ölüm aylığı alan 3.3 milyon vatandaşa başvuruda bulunmanız halinde 5 bin lira destek ödemesi alacaksınız."

Zamlı promosyon ücretlerini nasıl alabilirim?

Kamu bankaları emeklilere yönelik destek ücretlerini başvuru yapmadan otomatik olarak yenilemeyecek. Bu nedenle emeklilerin şubelerinden güncelleme talep etmeleri gerekmektedir. Ayrıca aynı şubede ek destek artışı istemeyen ve başka bankayı tercih eden emekliler, sözleşme süresi sonunda başvurularını e-devlet üzerinden yapabilecekler. E-devlet sisyemindeki ayarlardan istediğiniz bankayı seçmeniz yeterlidir.