Milyonlarca kişinin borcu tek kalemde silinecek! O tarihi kaçıran yandı

Borç yapılandırması için son başvuru günleri yaklaşıyor ve bu durum milyonlarca insanı ilgilendiriyor! Borcu 2.000 TL'nin altında olan 7.6 milyon kişinin borçları tamamen silinecek. Diğer borçlular ise düşük faiz oranlarıyla 48 ay vadeli ödeme seçeneğinden faydalanabilecek. Avantajlı düzenlemelerden yararlanmak isteyenlerin başvurularını yapabilmeleri için son tarih Pazartesi günü olan 3 Temmuz'dur. Yapılandırmadan yararlanmak isteyenler, 31 Temmuz'a kadar birinci ve ikinci taksitlerini birlikte ödemeleri g

Milyonlarca kişinin borcu tek kalemde silinecek! O tarihi kaçıran yandı

Son günlerde borç yapılandırması için başvuruların sona erdiği bir döneme girildi. Bu düzenleme, milyonlarca kişiyi etkilemektedir. Borcu 2.000 TL'nin altında olan 7.6 milyon kişinin borçları tamamen silinecektir. Diğer borçlular ise düşük faiz oranlarıyla 48 ay vadeli ödeme seçeneğinden faydalanabilecektir. Avantajlı düzenlemelerden yararlanmak isteyenlerin son başvuru tarihi, 3 Temmuz Pazartesi günü mesai bitimine kadardır. Bu tarihten sonra başvuruda bulunmayan kişiler, 7440 sayılı Kanun hükümleri ve bu Kanunda yer alan düzenlemelerden faydalanamayacaklardır. İlk taksit ödeme süresi ise 31 Temmuz 2023 olarak belirlenmiştir.

14 MİLYON KİŞİNİN BORCU SİLİNECEK

borç

Bu kapsamda, 13 kurumun yaklaşık 1 trilyon 300 milyar TL'lik alacağının yapılandırılması planlanmaktadır. Düzenleme, idari para cezaları ve adli para cezalarını da kapsamaktadır. Maliye ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ise bu düzenlemelerde en büyük paya sahip kurumdur.

Yapılandırmada vergi dairelerine olan toplam 837,3 milyar TL tutarındaki borçların yapılandırılması öngörülmektedir. SGK'nın ise toplam 361 milyar TL alacağı yapılandırılmaktadır. Vergi dairelerine borcu olan mükellef sayısı 14 milyon 156 bin olarak açıklanmıştır. Borcu 2.000 TL'nin altında olan 7 milyon 692 bin kişi bu mükellef sayısı içerisinde yer almaktadır.

Yapılandırmada, Yİ-ÜFE aylık değişim oranı esas alınmakta olup, faiz oranları oldukça düşüktür. Borçlulara peşin veya 48 eşit taksitte ödeme imkanı sağlanmaktadır. İlk 2 taksitin süresinde ödenmesi zorunludur, aksi takdirde düzenlemeden yararlanma hakkı kaybedilir.

Başvuru ve ilk taksit ödeme sürelerinin uzatılması için şu anda herhangi bir düşünce bulunmamaktadır. Mali tatil ve deprem bölgeleri kararları da başvuru ve ödeme sürelerini etkilememektedir.

Bu fırsattan yararlanmak isteyenlerin belirlenen süreler içinde başvurularını yapmaları önemlidir. Düzenlemenin avantajlı koşulları, borçlulara finansal olarak rahatlama sağlayacak ve mali durumlarını düzeltmelerine yardımcı olacaktır.