Memur ve emeklinin zam oranı şekillendi! SGK uzmanından haber var: İşte masadaki rakamlar

Haziran ayı enflasyon oranlarının açıklanmasıyla beraber gözler memur ve emekli zamlarına çevrildi. SGK uzmanı Özgür Erdursun milyonlarca kişinin beklediği müjdeli haberi verdi. SSK, emekli sandığı ve Bağkur emeklilerin zamları ve tüm detaylar haberimizde.

Memur ve emeklinin zam oranı şekillendi! SGK uzmanından haber var: İşte masadaki rakamlar

Enflasyon oranları dört gözle beklenirken haziran ayı enflasyon verilerine dair farklı rakamlar ortaya çıktı. Yapılan araştırmalar üzerine ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi haziran ayında yüzde 8.54 artışla karşılaştı. E-TÜFE'nin son 12 aylık artışı yüzde 100,58 olarak belirlendi.

ENFLASYON TAHMİNLERİ

Temmuz ayına dair enflasyon verilerinin 5 Temmuz'da açıklanacağı bilgisi verilirken geçtiğimiz ay yüzde 2,59 olan haziran ayı TÜFE artış beklentisi, bu anket döneminde yüzde 2,81 olarak belirlendi. Cari yıl sonu TÜFE'deki artışın tahminleri arasında yüzde 38,55 olarak belirlendi.

memur maaşları

SGK uzmanı Özgür Erdursun, ENAG'ın bu rakamları açıklamasıyla beraber sosyal medya üzerinden memur ve emekli zamları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Haziran ayı TÜİK enflasyonu üzerinde ki verilerde NAG Haziran enflasyonunu %8.54 olarak açıkladı. Memurlara , SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklilerine 1 Temmuz’da ENAG’a göre 6 aylık enflasyon farkı %48 olarak maaşlara yansıtılması bekleniyor.