Memur ve Emekli Maaşlarına İlişkin Zam Oranları Açıklandı

ENAG, Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı ve altı aylık enflasyonun yüzde 50'nin üzerinde olduğunu belirtti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ise rakamlarını 5 Temmuz'da açıklayacak. Öte yandan SGK uzmanı Özgür Erdursun, memur, memur emeklisi ve SGK ile BAĞ-KUR emeklilerinin ne kadar zam alacaklarını duyurdu.

Memur ve Emekli Maaşlarına İlişkin Zam Oranları Açıklandı

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) tarafından bağımsız olarak oluşturulan akademisyenler ve ekonomistler, Haziran ayı enflasyon verileriyle ilgili iki farklı rakam açıkladı. E-TÜFE, Haziran ayında %8.54 oranında artış gösterdi. Son 12 ayda ise E-TÜFE'nin artışı %108.58 olarak gerçekleşti. Ocak-Haziran döneminde ise enflasyon oranı %50.53 oldu.

TÜİK Enflasyon Rakamlarını Açıklayacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ise enflasyon rakamlarını 5 Temmuz'da açıklayacak. Merkez Bankası'nın yayımladığı Haziran ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, Haziran ayı TÜFE artışı beklentisi %2.81'e yükseldi. Ayrıca, cari yıl sonunda TÜFE'deki artış beklentisi de %38.55 oldu.

Özgür Erdursun Zam Oranlarını Açıkladı

SGK uzmanı Özgür Erdursun, ENAG'ın açıkladığı rakamlardan hemen sonra memur ve emekli zammıyla ilgili sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Erdursun, "Haziran ayı TÜİK enflasyonunu 5 Temmuz'da açıklayacakmış! ENAG Haziran enflasyonunu %8.54 olarak açıkladı. Memurlara, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine 1 Temmuz'da ENAG'a göre 6 aylık enflasyon farkı (%48) verilmeli! TÜİK için 5 Temmuz'u bekleyeceğiz!" dedi.

para-4-001.webp

Erdursun, bir sonraki paylaşımında ise "TÜİK Haziran ayı enflasyonunu %3 gibi açıklarsa memurlara ve emeklilere %18.70 oranında enflasyon farkı (zam) verilecek, ayrıca refah payı ilavesi bekleniyor!!!" şeklinde paylaşımda bulundu.