Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan Memur Zammı Öncesi Önemli Açıklama

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlilerine yönelik düzenleme ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yalçın, en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltilmesi gerektiği ve buna ek olarak yüzde 6 zam ve enflasyon farkının da verilmesi gerektiğini belirtti.

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan Memur Zammı Öncesi Önemli Açıklama

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Meclis'e sunulması beklenen kamu görevlilerine yönelik düzenleme hakkında açıklama yaptı. Yalçın, en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltilmesi gerektiği ve yüzde 6 artış ile enflasyon farkının da çalışanlara ödenmesi gerektiğini ifade etti.

Yalçın, enflasyon verilerinin 5 Temmuz’da açıklanacağını hatırlatarak, “Meclis'e sunulması beklenen düzenleme, en düşük memur maaşının 22.000₺'ye yükseltilmesiyle ilgili olacak. Bunun yanı sıra çalışanlar arasındaki ücret adaletini sağlamak için yüzde 6 zam ve enflasyon farkı gibi unsurların da dikkate alınması önemlidir" dedi.

Yapılacak düzenlemenin Ocak ayında olduğu gibi refah payı olarak verilmesi gerektiğini belirten Yalçın, “Kamu görevlilerine kira yardımı" gibi konuların da siyasi irade tarafından dile getirildiğini ve 1. Dereceye 3600 Ek Gösterge konusunun da çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti. Yalçın, "2023 yılı, alım gücünü artıracak, gelir dağılımında adaleti sağlayacak, eksiklikleri giderecek ilave tedbirler ve iyileştirmelerle Türkiye Yüzyılı'na yakışır şekilde tamamlanacaktır" şeklinde konuştu.

1598592783237-memursen.jpg

Ağustos ayında gerçekleştirilecek olan 7. Dönem Toplu Sözleşme öncesi beklentilerini sıralayan Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, açıklamasının devamında şunları dile getirdi: "Türkiye Yüzyılı'nı birlikte inşa edebilmemiz için ortak akıl, paydaşlık ve adil kararlarla sorunlara aynı pencereden bakmamız gerekmektedir. Temmuz ayında fiilen başlayacak olan 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri, mağduriyetlerin sona ermesi, tekliflerin kazanıma dönüşmesi ve beklentilerin karşılanmasıyla "Türkiye Yüzyılı"na yakışır bir şekilde tamamlanacaktır. Kamu İşvereni de 4688 sayılı Kanunun süre ve kapsam yönündeki eksikliklerini göz önünde bulundurarak, 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecine özel önem göstermeli, pazarlığı kolaylaştıracak ve süreyi verimli bir şekilde kullanacak teklifler sunmalıdır. Mühendisler, müfettişler, şube müdürleri, akademik personel ve diğer kamu görevlilerinin ücret skalasındaki bozuklukların giderilmesi, alım gücünün artırılması, çarpıklıkların düzeltilmesi, kamu personel sisteminin iyileştirilmesi ve emeğin, birikimin ve kariyerin hak ettiği konuma gelmesi için mücadelemiz devam edecektir."