Memur, emekli, asgari ücretliler dikkat! Hükümetten önce yeni maaşları açıkladılar!

Hayat pahalılığı ve ekonomik dalgalanmalar asgari ücret ile açlık sınırı arasındaki uçurumu açarken milyonlarca işçi 2024 yılı asgari ücret zamlarına odaklandı. Komisyon görüşmeleri devam ederken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Emin Akbaşoğlu, asgari ücret komisyonunun üçüncü toplantısının önümüzdeki hafta yapılacağını ve asgari ücret zammının da Cuma günü açıklanacağını kaydetti. Akbaşoğlu, emekli memur ve kamu çalışanlarına ilişkin ise, "Emekli memur ve kamu çalışanlarında yüzde 50'ye yakın bi

Memur, emekli, asgari ücretliler dikkat! Hükümetten önce yeni maaşları açıkladılar!

Milyonlarca işçi ve işveren 2024 yılında asgari ücretin ne olacağını merakla bekliyor. AK Parti'nin Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, geçtiğimiz akşam Kanal 7'de canlı yayınlanan bir programda ekonomik gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Emin Akbaşoğlu asgari ücretin açıklanma zamanlaması hakkında şunları söyledi:

Memur, emekli, asgari ücretliler dikkat! Hükümetten önce yeni maaşları açıkladılar!

“Asgari ücretle ilgili iki toplantı yapıldı. Son dönemde salgının etkisiyle asgari ücret yıl içinde iki kez belirlenmiştir. Önümüzdeki süreçte ise yıllık olarak belirlenecektir. oplantı önümüzdeki hafta gerçekleşecek. Asgari ücretin belirlenmesinde işçi ve işveren sendikalarının önemli rolü bulunmaktadır. Bakanlığımız burada hakem rolünü üstleniyor. Cuma günü açıklanacağını düşünüyorum. Asgari ücretin enflasyon tarafından ezilmesine asla izin vermedik, vermeyeceğiz. İşverenlerimize de destek olmalıyız. Şu anda 500 TL prim desteği sunuyoruz”

Yılın nihai enflasyon rakamının ise 3 Ocak'ta açıklanacağını belirten Emin Akbaşoğlu, “Memurlar ve emekli memurlarla ilgili toplu sözleşmelerden kaynaklanan farklılıklar var. Yüzde 50'ye yakın bir artış olacağını tahmin ediyorum." diye konuştu.