Maaşlara beklenen zam sonunda geldi! Artık 32.000 TL olarak ödenecek

Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar, geçtiğimiz günlerde 2024-2025 dönemi işçi maaşlarına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Çalışanlara uygulanan yüzde 110'luk zam oranını açıklayan Başkan Karalar, sosyal haklar ile birlikte işçilerin en düşük maaşının 32 bin 306 liraya çıkarıldığını söyledi.

Maaşlara beklenen zam sonunda geldi! Artık 32.000 TL olarak ödenecek

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, işçilerin maaşlarındaki artış haberini Central Park Amfi Tiyatrosu'nda düzenlenen etkinlikle duyurdu. İşçilerin maaş artışına ilişkin paylaşımda bulunan Başkan Karalar, işçilere en düşük maaşın sosyal haklar da dahil olmak kaydıyla 32 bin 306 lira şeklinde belirlendiğini söyledi.

Adana Büyükşehir Büyükşehir Ulaşım A.Ş. ve ASKİ Personel A.Ş. DİSK Genel-İş ile Türk-İş'e bağlı Demiryolu İşçileri Sendikası arasında imzalanan 2 yıllık sözleşme çerçevesinde işçilerin en düşük maaşının sosyal haklar dahil olmak kaydıyla 32 bin 306 liraya çıkarıldı. Bu yardımlar, sendikalarla yapılan anlaşmalar sonucunda olağanüstü işçilere verilmektedir.

"Artan ücretler ve sosyal yardımlar sayesinde işçi maaşları artırılıyor"

Maaşlara beklenen zam sonunda geldi

Sözleşmeleri 2024'ten 2025'e kadar olan işçilere yapılan yüzde 110'luk zam ve TÜİK'in ikinci yıl için açıkladığı enflasyon artı yüzde 3'lük sosyal oran, işçi ücretlerini güçlendirdi. Ayrıntılı sözleşme koşulları, bu ekonomik faydaların işçilere sağlandığını göstermektedir.

Adana Belediyesi'nin hizmet kalitesinin yakın gelecekte artarak devam edeceğini vurgulauan Başkan Zeydan Karalar, konuşmasında bu başarıda çalışanların çabalarının önemli rol oynayacağını söyledi. Belediye Başkanı, tüm aktif çalışanlara çalışmalarında başarılar dileyerek, şehrin hizmet anlayışındaki bu olumlu gelişmelere vurgu yaptı.