Maaşlara %60 Zam Geldi!

Çalışanlar Sevindiren Haber: Maaşlara %60 Zam Geldi! Yeni toplu iş sözleşmesi ile maaşlar rekor seviyede artış gösteriyor...

Maaşlara %60 Zam Geldi!

Maaş zamları hakkındaki son kararlar, ağustos ayı süresince sürmüş olan toplu sözleşme görüşmelerinin ardından nihayet netlik kazandı. Özellikle kamu çalışanları ve emekliler için 2024 yılının ilk yarısı için %15'lik bir maaş artışı karara bağlandı.

Yeni Zam Açıklaması Geldi

Milyonlarca çalışan ve emekli, Temmuz ve Ağustos aylarındaki enflasyon oranları göz önüne alınarak Ocak ayı maaş zammını bekliyor. Bu dönemde maaş artışları üzerinde çalışmalar, enflasyonun etkisi göz önünde bulundurularak titizlikle yürütülüyor. Bu süreç içerisinde yeni toplu iş sözleşmeleri imzalanmaya ve kamuoyuyla paylaşılmaya devam ediliyor.

para7-001.jpg

Sözleşme İle %60 Maaş Artışı Onaylandı

Hizmet İş Sendikası ve Yerköy Belediyesi arasında yapılan bir toplu iş sözleşmesi ile çalışanların maaşlarına %60 oranında bir zam yapılacağı açıklandı. Sözleşme hakkında konuşan Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Zararsız, bu artışın enflasyonun olumsuz etkilerini dengelemek amacıyla son derece önemli olduğunu belirtti.