Kuyumcudan altın alırken aman dikkat! Sakın bu tuzağa düşmeyin: Paranız boşa gidebilir

Uluslararası piyasalar ve ekonomi de oluşan bazı olumsuz etkilerden dolayı, altın tasarruf etmenin en güvenli yoludur. Fakat altın almak isteyen vatandaşlar için kötü bir haber geldi. İşte detaylar...

Kuyumcudan altın alırken aman dikkat! Sakın bu tuzağa düşmeyin: Paranız boşa gidebilir

Elinde bulunan nakit parayı birikim yapmak için altın yapanların, altın alırken artık çok daha dikkatli olması gerekiyor. Detaylar haberimizde…

banka

KUYUMCULARDAN ALTIN ALANLAR DİKKAT! ÇOK BÜYÜK UYANIKLIK YAPMAYA BAŞLADILAR, GİDİNCE İLK OLARAK BUNU YAPIN

Kuyumcular, son dönemde büyük para kazandıran ve ülkenin geleneksel yatırım aracı olan altına karşı dikkat çekici bir uyarıda bulundu.

Altın, insanların birikimlerini değerlendirmek için tercih ettiği araçlardan biri olmaya devam ediyor. Ancak uzmanlar, altın alırken dikkat edilmesi gereken tüm detayların üzerinde duruyor.

Kuyumcu Burcu Kayser Sarıçiçek ve Serhat Sarıçiçek altın alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgiler verdi. Sarıçiçek çifti yaptıkları açıklamada halkı tedbirli olmaya davet ettiler.

Yapılan açıklamada, "Altın alırken bilinmesi gereken en önemli seçenek altının ağırlığıdır. Ayrıca ağırlığını, gramının kaça mal olduğunu ve gram işçiliğinin ne işe yaradığını da bilmeniz gerekir.

Zaten hesabınızı bu aşamada görebilir ve kontrol edebilirsiniz. Bu, sizin daha güvenli bir şekilde alışveriş yapmanız açısından önemli bir faktör olarak kabul edilir.

Altın alırken çalışma fiyatını bilmek, kendi altınınızı satmak istediğinizde ne kadar indirim bekleyebileceğiniz konusunda size fikir verecektir. Bu nedenle altın ile elde edebileceğiniz kazanma yüzdesini kolayca hesaplayabilirsiniz. İfadeleri kullanıldı.

Sarıçiçek çifti, "Özellikle düğünlerde 22 ayar ve 8 ayar bilezikler, kalitesiz takılar ve sahte çeyrek altınla sıkça karşılaşılıyor" diyerek uyarılarına devam etti.

Bu durum hem halkı hem bizi üzüyor. Altın ticaretinin oldukça hareketli olduğu bu günlerde Türk halkının dikkatli olmasını istiyorum. Aynı sorun pırlantalarda da olabilir. Altın ve pırlanta satın alan vatandaşlar, bunu güvendikleri, bildikleri kuyumculardan yapmalıdır.” denildi.

Altının ayarına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Sarıçiçek çifti, "Altın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biri de alacağınız altının ayarıdır."

Özellikle 8 ayar altının birçok sorunu var. Bazı kötü niyetli kuyumcular 18 ayar altını 22 ayar, 22 ayar altını 24 ayar altın diye satarak halka zarar veriyorlar.

Bu nedenle altın alırken altın ayarlarına dikkat etmelisiniz” dedi.

Bu konu genel olarak kuyumcuların ortak sorunu ve pek çok yatırımcının endişelerinden biri. Altının sahte olup olmadığını ayırt etmek ve anlamak istiyorsanız TSE ibaresini gözden geçirmelisiniz.

Kart bilgilerinin olup olmaması, üretici belgelerinin olup olmaması gibi detaylar da gözden kaçmayacak önemli detaylardır.

Sarıçiçek çifti uyarılarına devam ederek şunları söyledi:

Gram altın en çok tercih edilen altın seçeneklerinden biridir. Yatırım yapmayı düşünürken birçok kişi altın modelleri arasından Gram Altın’ı tercih etmektedir.

Çünkü Gram Altın’ın diğer altın modellerine göre yatırımınızı olumsuz etkileyebilecek hiçbir dezavantajı yoktur. Bu aşamada örneklenebilecek durumlardan biri de işçiliktir.

Altın alırken altının gramajı kadar işçilik ücreti de ödersiniz.

Dolayısıyla altının alım amacı da altının fiyatını etkiler. Altın yatırımlarının çoğu, diğer yatırımlara kıyasla daha düşük ücret oranlarına sahiptir. Tüm bunları baz alarak altını buna göre seçmek size hedef getiri oranınızı verecektir.

Altının sabit değerinin korunması, işçilik maliyetlerinin belirlenmesi gibi temel unsurlara dikkat edilmesi bekleniyor.”