Kredi kartı olanlar dikkat! Limitlerde yeni dönem: 2 gün sonra sil baştan

Milyonlarca insanın beklediği faiz kararları sonrasında kredi kartlarının da yönü değişti! Peki faizler ne kadar oldu? Tüm detaylar haberimizde.

Kredi kartı olanlar dikkat! Limitlerde yeni dönem: 2 gün sonra sil baştan

Merkez Bankası tarafından alınan faiz artırım kararı sonrası kredi ve kredi kartları ile ilgili değişiklikler geldi. Müşterilerin canı sıkılacak! Peki ne zaman başlıyor? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KREDİ KARTI LİMİTLERİ DEĞİŞİKLİKLERİ

Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde 27 ay aradan sonra ilk kez faiz artırım kararı aldı ve yüzde 8.5 olarak uygulanan politika faizi yüzde 15 seviyesine yükseltildi. Aynı zamanda asgari ücrete yapılan yüzde 34.04 zam sonrasında da asgari ücret Temmuz ayından itibaren 11 bin 402 TL olarak yatırılacak. 

Kredi Kartı Faizleri Yükseltildi

Tüm bunlar sonrasında kredi kartı faizlerinde de artışlar yaşanmaya başladı. Kredi kartı ve KMG akdi faizi yüzde 1.36, gecikme faiz oranı yüzde 1.66 olarak uygulanıyordu. Merkez Bankası toplantısı sonrasında yüzde 20'ye yükselen faizler sonrasında kredi kartı faiz oranları yüzde 2.36'ya yükseldi. Gecikme faizleri ise yüzde 2.66 seviyesine yükseltildi. Kredi kartı kullanan vatandaşlar için yeni faiz oranları Ağustos ayından itibaren geçerli olacak. Kredi kartlarının yanında kredi oranlarında da artış gözlendi. Kredi faizlerinin de 1 ay süre sonra hayata geçmesi bekleniyor. İhtiyaç ve ticari krediler için limitler de değişkenlik gösterirken faizler kredinin 1.8 katı geçilerek yüzde 20.2 katı olarak belirlendi. Oranlar bankalara göre değişiklik gösterebilecek.