Kredi kartı kullananlar dikkat! Az önce duyuruldu: Başvurana parası geri verilecek

2024 yılının gelmesinin ardından araç muayene ücretlerine de zam geldiği açıklanmıştı. Zam haberinin ardından gelen yeni haber ise birçok araç sahibini sevindirdi. 

Kredi kartı kullananlar dikkat! Az önce duyuruldu: Başvurana parası geri verilecek

2024'e girilirken araç muayene ücretlerine getirilen zamın ardından, yeni bir gelişme araç sahiplerini sevindirdi. Özellikle kredi kartı kullanarak muayene ücretini ödeyen vatandaşlar için sevindirici bir açıklama yapıldı.

Zam sonrası araç muayene ücretlerine eklenen mali yükün ardından, bir vatandaşın bu durumu lehine çevirdiği olay, birçok araç sahibine umut verdi. 2024 itibariyle yükselen araç muayene ücretleriyle ilgili olumsuz haberlerin gölgesinde, kredi kartı ile ödeme yapanları ilgilendiren olumlu bir gelişme yaşandı.

araç muayene

Bir vatandaş, aracını TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu'na götürerek muayene ettirdi. Ancak dikkat çeken nokta, muayene ücretini kredi kartıyla ödemesi sonucunda banka tarafından alınan ek komisyon ücretiydi. İşletme, kredi kartı komisyonunu müşteriden tahsil ederek, bu fazladan ücreti ödeme miktarına ekledi.

Bu duruma itiraz eden vatandaş, konuyu Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıdı. Tüketici Hakem Heyeti, yapılan itirazın ardından kredi kartı komisyon ücretinin iadesine karar verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu'nda kredi kartıyla ödeme yapan vatandaşların mahkeme kararıyla haklı bulunduğunu belirtti.

Prof. Dr. Babuşçu, "Tüketici mahkemesinin kararıyla, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu'nda kredi kartı komisyon ücreti alınmasının haksız olduğu tespit edildi. Bu karar, komisyon ödemelerinin iadesinin mümkün olduğuna dair bir örnek teşkil etti" şeklinde konuştu.

Bu kararın ardından, daha önce kredi kartı komisyonu ödeyen vatandaşların da Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurarak ödedikleri ek ücreti geri alma hakları olduğu ortaya çıktı. Artık araç sahipleri, bu karar sayesinde kredi kartıyla yapılan muayene ödemelerinden kaynaklanan ek maliyetleri geri alabilirler.