Kredi Çekeceklerin Dikkatine! Değişti Artık

Resmi Gazete’de yayınlanıp yürürlüğe giren, tüketici kredi sözleşmelerinde bazı değişiklikler yapılmış oldu. Bankalardan alınan kredilerde yapılan hayat sigortası senelerdir şikayet konusu haline geldi. Bu duruma göre yapılan yeni düzenlemeye göre kredi kullanacak kişilerin karşılaşacakları konular şunlar olacaktır.

Kredi Çekeceklerin Dikkatine! Değişti Artık

Bankalar kişilere verilen kredilerde sigortayı zorunlu tutabilirler mi? Yeni yapılan düzenlemelere göre bankalar verecekleri kredilerde hayat sigortası olmak üzere taşıt kredisi, konut kredisi gibi birbirine bağlantılı olan kredilerde zorunlu tutulmayacak. Kredi aşamasında olurken banka kredi alan kişiye sigorta teklifinde bulunacak mı? Bu soruya karşılık olarak sigorta teklifini sunacak. Fakat 2 ayrı paket sunacaklar. Birisi verilen kredi ile bağlantılı sigortaları içine alan paket ve diğeri de sigortasız paket olacaktır.

Banka vereceği kredi sırasında kredi ile bağlantılı olmayan bir sigorta yapabilir mi? Bu durumda yapamayacak. Bankalar yalnızca verilecek kredi ile bağlantılı olacak sigortayı teklif edebileceklerdir.

Kredi isteği şubeye gidilmeden yapılması durumunda kredi alacak kişi de mesaj veya telefon ile müşterinin onayı alınması gerekecektir.