Kontrol etmeyenin parası yanacak! Unutulmuş binlerce liranız olabilir

Çoğu kişinin farkında olmadığı önemli bir gelişmenin yaşandığı bilgisis paylaşıldı. E-devlet Sistemi üzerinden biriken bir paranız olabilir. Bu nedenle hesabınızı hemen doğrulamanız gerekebilir..

Kontrol etmeyenin parası yanacak! Unutulmuş binlerce liranız olabilir

Milyonlarca vatandaş elektronik yönetim üzerinden sorgulama yaparak para olup olmadığını kontrol edebiliyor, hatta bu parayı çekebiliyor.

Hükümet, çeşitli hibe programları aracılığı ile evde bakım gibi farklı faydalar sağlamaktadır. Yaşlı, engelli ya da yoksul vatandaşlara evde bakım hizmeti sağlayan kişilere yapılan ödemeler toplum için çok önemli bir destek kaynağıdır.

Evde bakım maaşı gibi ödemeler genel olarak belirli günlerde yapılmaktadır. Ancak mayıs ayı ödemesine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadığı için ödemenin ne zaman yapılacağı konusunda kesin bir bilgi bulunmuyor.

Ödemenizi talep etmek için farklı seçenekler vardır. Vatandaşlara ödemelerini telefonla ya da banka yoluyla yapabilecekleri bildirildi. Bu yöntemlerle ödemenin yapılacağı tarihini kontrol edebilir ve paranın hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını görebilirler.

Kontrol etmeyenin parası yanacak! Unutulmuş binlerce liranız olabilir

Ödemelerle ilgili talepte bulunmanın birkaç yolu vardır. Ödemesini alacak olan vatandaşlar, ödeme tarihini doğrularken hesap işlemlerinin detaylarına ulaşabilmek için telefonla veya bankası aracılığıyla talepte bulunabilecek.

Aynı zamanda kişiler elektronik yönetim üzerinden sorgulama yaparak hesaplarında para olup olmadığını da öğrenip anında para çekebilmektedirler.

Kişiler “BAKIYE” yazıp 4747'ye SMS gönderdikten sonra "Bakıcı Ödeneği" sorgulamasını yapabiliyor. Bu yöntemle ödeme tarihi ve tutarını kolaylıkla öğrenebiliyorlar.