Kırtasiye Yardımı: 1.500 TL ile Okula Hazır Olun! Başvurular Hala Açık!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 1.500 TL kırtasiye yardımı ile çocuklarınızın okula hazır olmalarını sağlayın. Başvurular hala açık!

Kırtasiye Yardımı: 1.500 TL ile Okula Hazır Olun! Başvurular Hala Açık!

Aile ve Sosyal Yardım Bakanlığı, okulların açılması öncesinde öğrencilere destek olmak amacıyla 1.500 TL kırtasiye yardımı yapma kararı aldı. Bu yardım, öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için sunuluyor. 2023 yılında kırtasiye yardımı başvurularının son tarihi 15 Eylül olarak belirlenmişti, ancak bu yardımlar 11 Eylül 2023 tarihinden itibaren öğrenci ve ailelerin hesaplarına yatmaya başladı.

Kimlere Veriliyor?

1.500 TL'lik kırtasiye yardımı, aylık geliri net asgari ücretin 1/3'ünden (2023 yılı için 3.800,78 TL) az olan hanelere verilmektedir. Bu yardımdan, hanesinde memur, noter ve muhtar bulunanlar hariç, ilk, orta ve lise öğrencisi bulunan tüm aileler faydalanabilir. Bu kategoride yardım alan ailelerin ayrıca başvuru yapmasına gerek yoktur. Ancak, daha önce bu yardımdan yararlanmamış ailelerin başvuru yapmaları gerekebilir.

para8.jpg

Başvuru Nasıl Yapılır?

Kırtasiye yardımı başvuruları iki şekilde yapılabilir:

E-Devlet Üzerinden Başvuru:

E-devlet sistemi üzerinden kırtasiye yardımı başvurusu yapmak oldukça kolaydır. E-devlet şifrenizle sisteme giriş yaptıktan sonra "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" başlığını seçerek başvurunuzu yapabilirsiniz.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Şubeleri:

Bağlı bulunduğunuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı şubelerine giderek kırtasiye yardımı başvurusu yapabilirsiniz. Vakfın yetkilileri size gerekli yönlendirmeyi yapacaklar.

Başvurunuz onaylandığında, cep telefonunuza şu bilgilendirme mesajı gelecektir: "Vakfımıza yapmış olduğunuz eğitim yardımı müracaatınız uygun görülmüştür. Gün içerisinde hesabınıza yardımınız yatırılacaktır."