Kimliğini, ehliyetini yenilemeyenler yandı! Pazartesiden itibaren zam sizi vuracak

Değerli kağıtların 2024 yılında uygulanacak satış bedelleri belirlendi. Yeni yılda kimlik kartları 130 TL, sürücü belgeleri 990 TL, pasaport defteri bedeli ise 790 TL oldu. 

Kimliğini, ehliyetini yenilemeyenler yandı! Pazartesiden itibaren zam sizi vuracak

Kimlik, Ehliyet ve Pasaport Fiyatlarında Değişiklikler!

2024'te yürürlüğe girecek olan taze ücret tarifesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından paylaşıldı. Yeni yılda geçerli olacak fiyatlar arasında kimlik kartları için 130 TL, sürücü belgeleri için 990 TL ve pasaport defterleri için 790 TL bulunuyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün Resmi Gazete'de bugün yayınlanan genel tebliği, 2024'te yürürlüğe girecek olan değerli kağıt satış bedellerini belirledi. Yeni fiyat tarifesine göre kimlik kartları 130 TL, sürücü belgeleri 990 TL ve pasaport defterleri 790 TL olacak.

belgeler

Bu güncel tarife kapsamında noter kağıtları 87 TL, beyanname 87 TL, protesto, vekaletname, resen senet ise 174 TL olarak revize edildi. Diğer kritik belgelerin ücretleri de değişti; motorlu araç tescil belgesi 885 TL, iş makinesi tescil belgesi 740 TL, mavi kart 130 TL ve yabancı çalışma belgesi ile çalışma izni muafiyet belgesi 565 TL olarak belirlendi.

1 Ocak 2024'ten itibaren yürürlükte olacak olan bu taze ücret tarifesi, vatandaşların değerli kağıtlarını alırken ödeyecekleri bedelleri netleştiriyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, vatandaşları gelecek yıl bekleyen ücret değişiklikleri hakkında bilgilendirdi.