İşçiler Sevindiren Haber: Maaşlar %110 Artışla Yükseliyor! Rekor Kıran En Düşük Maaşlar!

İşçi maaşlarına müjdeli haber! Temmuz ayında %110 zamla rekor kırıldı. En düşük maaş bile arttı. Memurlar ve emekliler de zamdan payını aldı. Detaylar haberimizde!

İşçiler Sevindiren Haber: Maaşlar %110 Artışla Yükseliyor! Rekor Kıran En Düşük Maaşlar!

Bu ay pek çok kaleme zam yapıldı. Aynı zamanda zam bekleyenler de yüksek oranda artış alacaklar. Son olarak Haziran ayındaki enflasyon verilerinin kesinleşmesiyle birlikte sıra memurlara ve emeklilere geldi. İmzalanan Toplu İş Sözleşmesi ile işçi maaşları rekor seviyede arttırıldı.

Memurlara enflasyon farkı ödeneceği ve ayrıca 8.077 TL seyyanen zam verileceği bildirildi. Emekli maaşlarında ise enflasyon farkına ek olarak refah payı beklentisi bulunmaktadır. Farklı kurumlar ve sendikalar tarafından gelecek maaş zammı açıklamaları da yakından takip edilmektedir.

para-2-001.webp

İşçi Maaşlarına %110 Oranında Zam

Öte yandan, Hizmet İş Sendikası ve Üzümlü Belediyesi Cimer A.Ş. arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Bu sözleşmeyle birlikte, taban ücretlere ilk altı ay için %110, ikinci altı ay için ise enflasyon artı %10 oranında zam yapıldı. Üç yıl boyunca geçerli olacak bu toplu iş sözleşmesiyle ilgili olarak Hizmet İş Sendikası Erzincan Şube Başkanı Harun Mutlu, katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Sendikanın amacının hem belediyelerin hem de üyelerin menfaatlerini eşit oranda korumak olduğunu vurguladı.

Üzümlü Belediyesi Cimer A.Ş. personelinin maaş zamları için Hizmet İş Sendikası ile belediye arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı ve diğer kurum ve belediyelerde de toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam etmektedir. Temmuz ayı içinde sendikalar ve belediyeler arasında imzalanan toplu iş sözleşmeleriyle ilgili yeni duyurular yapılabilecektir.

Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına yapılan zamın ardından, zamlı maaşların ne zaman hesaplara yatacağı merak konusu oldu. Ay başında maaş alan asgari ücretli çalışanlar, ağustos ayında zamlı maaşlarını alacaklardır. Emeklilere ve memurlara ise temmuz ayında zamlı ödemeler yapılacaktır.