İkinci El Cep Telefonlarıyla İlgili Yeni Düzenleme ve ‘Habersiz Açılan Hatlar’ ile İlgili Açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, ikinci el mobil cihaz satışlarında yaşanan mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi amacıyla yeni düzenleme yapılacağını, bunu kısa süre içerisinde hayata geçirileceğini söyledi.

İkinci El Cep Telefonlarıyla İlgili Yeni Düzenleme ve ‘Habersiz Açılan Hatlar’ ile İlgili Açıklama

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri Derneği Genel Kurulu’nda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan, ülkemizdeki ikinci el mobil cihaz satışlarında sıkıntılar meydana geldiğini, mağduriyetlerin giderilmesi için bir standart oluşturulmaya başlandığını ve bu konunun yakın tarihte sıkıntı olmaktan çıkacağını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan, “Türkiye'de ikinci el cihaz satışı ile ilgili mağduriyet olduğunu gözlemledik. Bu işin standartlarının ortaya konulması için çalışmalarımızı yaptık. Yetki alan firmalar var, önümüzdeki günlerde yeni yetki alacak olanlar var. İkinci el cihaz satışı ile ilgili işini iyi yapanların satış kanalları geliştirilecek” diye konuştu.

Bakan Yardımcısı, kişilerin haberleri olmadan mobil hat abonelikleri oluşturulmasıyla ilgili yaşanan sıkıntılarla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Bununla ilgili Adalet Bakanlığı ile istişarelerde bulunulduğunu ve çözüm noktasında taslakların oluşturulduğunu ilgili düzenlemenin yakın tarihte hayata geçeceğini söyledi.