İkinci El Araçlarda Sevilen Modeller Yarı Yarıya Fiyatlarla Satışta!

Otomobil fiyatlarındaki artışla başa çıkmak isteyen vatandaşlara gümrük araçları yeni bir umut oldu. Sıfır araç bulunamaması nedeniyle ikinci el pazarı hareketlendi. E-ihale sistemi ile internet üzerinden uygun fiyatlarla otomobil sahibi olmak artık mümkün. Alternatif seçeneklerle otomobil hayalleri gerçeğe dönüşüyor.

İkinci El Araçlarda Sevilen Modeller Yarı Yarıya Fiyatlarla Satışta!

Otomobil fiyatları son zamanlarda peş peşe gelen zamlarla yükseldi. Bu durumda vatandaşlar, birikimlerini korumak için yatırım yapabilecekleri alternatif araçlara yönelmeye başladı. Otomobil ihtiyacı olan kişiler, satın almakta zorluk çekerken birçokları da yatırım amaçlı otomobil almayı tercih ediyor. Ülkemizde kısa süre içinde büyük fiyat artışları yaşayan otomobiller, büyük bir popülariteye sahip.

otomobil.jpg

Sıfır Araçların Bulunmaması İkinci El Piyasasını Canlandırıyor

Bayilerde sıfır araç bulunmaması, ikinci el otomobillerin fiyatlarını katlamaya devam ediyor. Bu durumda vatandaşlar için otomobil sahibi olmak hayal haline gelmiş durumda. Ancak fiyat artışlarından dolayı yeni alternatiflere yönelen vatandaşlar için gümrük otomobilleri oldukça cazip bir seçenek olarak görünüyor. Gümrük otomobilleri, uygun fiyatlarla otomobil sahibi olma imkanı sunuyor. Üstelik onlarca marka otomobil, sadece yarı fiyatına!

Gümrük Araçları Artık İnternet Üzerinden Satışta

Ticaret Bakanlığı tarafından sunulan e-ihale sistemi sayesinde artık vatandaşlar gümrük araçlarını internet üzerinden satın alabiliyor. İhale sistemine uygun olarak satışa çıkarılan otomobiller, binlerce kişi tarafından takip edilebiliyor. Bu satışlarda ülkemizde çok sevilen modeller de yer alıyor.

otomobill.jpg

Sevilen Modeller Uygun Fiyatlarla Satışa Çıkıyor

Yayınlanan yeni ilanlarla birlikte Volkswagen Polo 232 bin TL'ye satışa çıkarıldı. Aynı şekilde Peugeot 306 de 115 bin TL'den ilan edildi. Bu modellerin yanı sıra birçok model de e-ihale sistemi üzerinden satışa hazır durumda. Vatandaşlar, belirlenen teminat tutarını hesaba yatırarak otomobil için resmi teklif verebiliyor.

E-İhaleye Nasıl Katılım Sağlanıyor?

Gerçek Kişi Üyelik İşlemleri: Elektronik ihaleye girebilmek için ana sayfadaki "Üye Ol" bölümünden kayıt olmanız gerekmektedir. Üyelik işlemleri e-devlet uygulaması aracılığıyla da gerçekleştirilebilir.

otomobilll.jpg

Tüzel Kişi Üyelik İşlemleri: Bakanlığımız MERSİS uygulamasında tüzel kişi adına işlem yapmaya yetkili olan gerçek kişiler, "Kurumsal" giriş yaparak ihalelere katılabilirler. Tüzel kişiler için ayrı bir üyelik işlemi gerekmektedir.

Teklifler, ihale detay sayfasında yer alan butonlar kullanılarak veya otomatik teklif alanına tutar girilerek verilir. Teklif verebilmeniz için sistemde yeterli teminat tutarı kadar serbest bakiyenizin olması gerekmektedir.