İkinci el araba alıp satarken buna dikkat! 100 bin TL'niz elden gidebilir

Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomobil satışlarına ilişkin 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni düzenlemeleri açıkladı.

İkinci el araba alıp satarken buna dikkat! 100 bin TL'niz elden gidebilir

Ticaret Bakanlığı, yıkıcı fiyat artışlarının önlenmesi, tüketici memnuniyetsizliğinin önlenmesi ve üretici-tedarikçi ile tüketici perakendeciler ile iç pazar arasındaki ticari faaliyetlerin düzenlenmesi amacıyla yeni yılda bir dizi düzenlemeyi hayata geçirdi.

Hazırlanan yeni düzenleme 1 Ocak 2024'ten itibaren şu şekilde geçerli olacak: “Otomotiv ve emlak sektörlerindeki reklam platformlarının yanıltıcı ve yanıltıcı reklamları önlemek için, reklam haklarına sahip olup olmadıklarını kontrol edebilmek adına reklam verenin kimlik ve aynı zamanda iletişim bilgilerini doğrulaması gerekiyor. Hükme aykırı olarak davranış gösteren ilan sitelerine, her ilanın başına 10 bin TL'den 100 bin TL'ye kadar idari para cezasının uygulanacağı kararı alınmıştır."

İkinci el araba alıp satarken buna dikkat! 100 bin TL'niz elden gidebilir

İLAN YOLUYLA PAZARLANMA DURUMU YASAKLANDI

Ayrıca, kullanılmış motorlu taşıtların, üreticinin veya distribütörün tavsiye ettiği satış fiyatından daha yüksek fiyatlarla reklamının yapılması kesinlikle yasaktır. Söz konusu düzenleme taslağının uygulanma süresi 1 Temmuz tarihine kadar uzatıldı.

MOTOSİKLET SATIŞLARI DA UYGULAMAYA ALINDI

Otomobil ve arazi araçlarına uygulanan kısıtlamaların yanı sıra motosiklet satışı da bu düzenlemelere aykırı olarak ticari faaliyetlerde noterler tarafından satış yapılmasının yasaklanması kapsamına girmektedir.