Hükümetten araç fiyatlarına darbe! Sıfır araçlarda 5 yıl satmama şartıyla ÖTV indirimi ve 2.el araba ithalatı getiriliyor.

İlk araba kampanyası 2023, araç fiyatlarına darbe vuruyor! Sıfır araçlarda ÖTV indirimi ve 2. el araba ithalatıyla heyecan yaratıyor. Detaylar ve merak edilenler için okumaya devam edin!

Hükümetten araç fiyatlarına darbe! Sıfır araçlarda 5 yıl satmama şartıyla ÖTV indirimi ve 2.el araba ithalatı getiriliyor.

İlk arabam kampanyası 2023 iddiaları heyecan yarattı. Sıfır ve 2.el araba fiyatı için düşüş o tarihte geliyor mu işte merak edilen detaylar!

Hükümetten Araç Fiyatlarına Darbe! Sıfır Araçta ÖTV İndirimi ve 2.el Araba İthalatı

Hükümetten araç fiyatlarına darbe! 5 sene satmama şartı ile sıfır araçta ÖTV indirimi ve 2.el araba ithalatı - Yükselen araç fiyatları ile mücadele tüm hızı ile devam ederken Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması ile sıfır araçta 6 ay ve 6 bin km satış yasağı alınan karar ile uzatılmıştı.

arac.jpeg

Yeni Tedbirlerle Konut ve Araç Fiyatlarında Düşüş Yolunda Adımlar Atılıyor

Konut ve araç fiyatlarını düşürmek için yeni tedbir kararları araştırılırken hükümet daha öncede gündeme gelen ÖTV indirimi ve 2. el araç ithalatı konusunda yeni adım atmaya hazırlanıyor. Söz konusu hazırlıklar içerisinde yer alan 2.el araç ithalatı uzun süredir tartışılan bir konu olarak öne çıkarken hükümetin bu adım ile piyasadaki stok sorununu çözmeyi ve fiyatları bu şekilde kırmayı amaçladığı iddia ediliyor.

Araç Fiyatlarına Darbe! İkinci El Araba İthalatı mı ve İlk Arabasını Alana ÖTV'siz Araç Müjdesi mi Geliyor?

Piyasada sürekli olarak fırsatçılık yapılması, sıfır araçların stoklanması ve piyasaya sürülmemesi nedeniyle araç fiyatlarında yaşanan yükseliş tüm hızıyla devam ederken ikinci el araba ithalatı ve ÖTV indirimi bir kez daha gündeme taşındı. İlk arabasını alanlara sıfır araçta ÖTV indirimi ya da ÖTV'siz araç satışı çalışılan formüller arasında yer alıyor. Araç sahibi olmak isteyen kişilerin fiyatları eski normale çekmek için gündeme taşıdıkları talep ile Almanya, Hollanda, Belçika ve Fransa'dan ikinci el araba ithalatı yapılması bir kez daha gündeme taşındı.

Belirli Avrupa Ülkelerinden İkinci El Araba İthalatı Gündemde

Söz konusu düzenlemenin hayata geçirilmesi durumunda Almanya, Hollanda, Belçika ve Fransa gibi belirli Avrupa ülkelerinden ikinci el araba ithalatına izin verilmesi gündemde. Araçların ithal edilmesine izin verilmesi durumunda piyasada bolluk yaşanması ve fiyatların bu şekilde düşürülmesi planlanıyor. Uygulama belirli şartlarla hayata geçirilecek. Hem bu araçlara belirli yaş, yıl, marka ve model sınırlamaları getirilecek hem de araçları alan kişilere ilk arabasını alma ve 5 sene satmama gibi şartlar uygulanacak.