Heyecan Verici Haber: Emeklilerin Gözü Kulağı Bu Rakamda! İşte En Düşük Emekli Maaşı!

Geçim mücadelesi veren milyonlarca emekli, enflasyon oranının açıklanmasının ardından emekli maaşlarına yapılacak ara zamı bekliyor. Ekonomist Muhammet Bayram, en düşük emekli maaşının 10 bin TL seviyesine çıkabileceğini düşünüyor.

Heyecan Verici Haber: Emeklilerin Gözü Kulağı Bu Rakamda! İşte En Düşük Emekli Maaşı!

Asgari ücret zammının ardından memurlar ve emekliler, maaşlarına zam bekliyor. Enflasyon verisi, önümüzdeki çarşamba günü açıklanacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayı enflasyon verisini 5 Temmuz Çarşamba günü saat 10.00'da duyuracak.

Temmuz Zammı Belirlenecek

6 aylık enflasyon rakamı netleştiğinde, SGK, Bağ-Kur emeklileri ile memurların ve memur emeklilerinin Temmuz zammını belirleyecek.

Emekli Maaşlarına İlişkin Tahminler

Ekonomist Muhammet Bayram, en düşük emekli maaşının 10 bin TL seviyesine çıkarılabileceğini tahmin ediyor. Bayram, emeklilere yapılacak ara zammı değerlendirirken şunları belirtiyor:

paraa.webp

"Emeklilerimiz, mart ayında ara bir dönemde en düşük emekli maaşının 5,500 TL'den 7,500 TL'ye yükseltilmesini bekliyor. Bu konuyla ilgili düzenleme Meclis'e sevk edilecektir. 7,500 TL'nin üzerinde maaş alanlara kademeli bir zam yapılacak. En düşük emekli maaşının 10 bin TL seviyesine çıkabileceğini düşünüyorum."

Memurlar İçin Yüzde 35-45 Arası Zam Beklentisi

En düşük memur maaşının seçimlerden önce 22 bin TL'ye yükseltileceği açıklanmıştı. Bayram'a göre en düşük memur maaşı yüzde 86 artarak 11,848 TL'ye yükselecek. Ancak bu artışın diğer kadrolara aynı oranda yansıtılmayacağını düşünüyor. Bayram, zamların kimseyi mağdur etmeyecek şekilde yapılmasını ve düzenlemenin seyyanen zam artı oransal bir artışla gerçekleşebileceğini belirtiyor. Bayram'a göre memurlara yüzde 35-45 arasında bir artış yapılması bekleniyor.

Enflasyon Beklentisi

Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam, TÜİK'in Haziran ayı enflasyonunu açıklamasıyla daha netlik kazanacak. Ocak-Mayıs dönemi enflasyonu yüzde 15.26 olarak kaydedilmişti.

Reuters'ın 11 ekonomist ile gerçekleştirdiği ankete göre haziran ayı enflasyonunun yüzde 4.84'e çıkması ve yıllık enflasyonun ise yüzde 39.59'dan yüzde 39.47'ye gerilemesi bekleniyor.