Günde birkaç saat dışarı çıkıp 5000 TL kazanıyor! Sermeyesi yok, masrafı yok

Antalya'da yaşayan Halit Kaya günde 4-5 saat çalışarak günlük hasılatının 5 bin TL olduğunu açıkladı. İşte 5 saatte 5 bin TL kazandıran o iş...

Günde birkaç saat dışarı çıkıp 5000 TL kazanıyor! Sermeyesi yok, masrafı yok

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan Halit Kaya, işini bırakırken her gün orman yolunu tutarken yoğun yağışları sonrasında mantar toplayan Hamit Kaya, aylık kazancının 90 bin TL'ye kadar çıkarıldığı bilgisini verdi. Hiçbir maliyeti bulunmayan bu işi nasıl yaptığını açıkladı. İşte tüm detaylar...

5 GÜNDE 5 BİN TL
Halit Kaya, ormanlarda bulunan mantarları toplayarak kazanç elde ettiğini açıkladı. Günde ortalama 5 saat süreyle ormanda mantar toplanırken Kaya, bu zaman diliminde günlük 5 bin TL kazanmaktadır. Değişik yörelerde kanlıca, cıntar ya da kızıl mantar olarak bulunan kızılca mantarı Gazipaşa'nın ormanlarında kendiliğinden yetişmektedir.

ayık 90 bin TL
MALİYETSİZ KAZANÇ
Mantar sezonu açılırken Hamit Kaya, öğlene kadar 30-50 kilo arasında mantar topladığını ve evine döndüğünü açıkladı. hiçbir maliyeti olmayan bu işte mantarların kilosunu 100 TL'den sattığını açıkladı.

Mantarlar arasında en lezzetli kızılca mantarı olurken para ile ailesini geçindirdiğini açıkladı. Kanlıca mantarı olarak bilinen kızılca mantarı hem sulu yemeği olarak yenirken hem de kavurması yapılır.