Gram altın o tarihten sonra 2000 TL'den satılacak! Elini çabuk tutan kazanacak

Altın alacaklar ve yatırımcılara dikkat! O tarih gelmeden bunu yapın...

Gram altın o tarihten sonra 2000 TL'den satılacak! Elini çabuk tutan kazanacak

Gram altın fiyatları, geçtiğimiz hafta dolar kurundaki artış ve Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında sürekli rekor kırmıştı. Bu yükselişin ardından altın yatırımcıları, altının değerinin ne kadar daha artacağını merak ediyordu. Sonunda beklenen açıklama geldi, gram altın 2 bin TL seviyesine ulaşacak!

Piyasaların kapalı olduğu Pazar gününde, 2 bin TL seviyesine ulaşacak olan gram altının tarihi resmen açıklandı. Altın, güvenli yatırım aracı olarak bilinirken, bu haberle birlikte parası olanlar hemen kuyumculara akın etmeye başladı. Ancak kuyumcular, altın fiyatlarının yükselmesi karşısında vatandaşları uyararak dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

altın fiyatları

Altın fiyatlarının şu an ortalama olarak 1.597 TL seviyesinde olduğu ifade ediliyor. Analistler, Federal Rezerv (FED) Başkanı Jerome Powell'ın bu hafta yaptığı açıklamaların altın fiyatlarını etkilediğini ve ons fiyatını baskıladığını belirtiyor. Gram altının yıl sonuna kadar 2 bin TL'ye ulaşabileceği iddiası da Ekonomist Tuğberk Çitilci tarafından ortaya atıldı. Çitilci, dolar kurundaki potansiyel artışı göz önünde bulundurarak, gram altının portföylerde yer almasını öneriyor.

Son olarak, altın fiyatlarına dair güncel veriler şu şekildedir: Gram altın 1.597,50 TL ile 1.597,99 TL arasında işlem görüyor. Altın/ons ($) fiyatı ise 1.919,04 ile 1.919,66 dolar arasında değişiyor. Çeyrek altın fiyatı 2.555,99 TL ile 2.612,71 TL arasında, Cumhuriyet altını fiyatı 10.223,97 TL ile 10.418,87 TL arasında, yarım altın fiyatı ise 5.096,01 TL ile 5.225,41 TL arasında seyrediyor.

Altın fiyatlarındaki bu yükselişle birlikte, gram altın 2 bin TL seviyesine ulaşacağı tarih merakla bekleniyor ve altın yatırımcıları bu fırsatı değerlendirmek için kuyumculara yöneliyor.