Flaş: Altın Fiyatlarında Hızlı Düşüş Başladı İşte En Son Fiyatlar ve Düşme Nedeni (Düşecek mi Yükselecek mi?)

Son dakika haberi : Türkiye 'de piyasaların kapanmasının ardından altın fiyatlarında hızlı bir düşüş yaşandı. Gündüz saatlerinde 396 TL 'ye kadar yükselen gram altın , piyasaların hafta sonu tatiline girmesine dakikalar kala düşmeye başladı. Peki gram altın ne kadar? Çeyrek altın fiyatı nedir? İşte altın fiyatlarında son durum.

Flaş: Altın Fiyatlarında Hızlı Düşüş Başladı İşte En Son Fiyatlar ve Düşme Nedeni (Düşecek mi Yükselecek mi?)

Altın fiyatlarında hızlı düşüş.

Gündüz saatlerinde 396.32 TL seviyesine kadar çıkan altın fiyatları, kapanış sonrası düşmeye başladı. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın , kısa sürede 9 TL değer kaybetti ve 390 TL 'nin altına geriledi.

TARİHİ REKOR GELDİ

Altının ons fiyatında yaşanan artış nedeniyle gram altın rekor seviyeye kadar gelmişti. Sabah saat 9 sularında gram altın , 396 TL seviyesine kadar gelerek tarihinin en yüksek seviyesini gördü. 

HIZLI DÜŞÜŞ BAŞLADI

Kapanışa doğru bir miktar düşen gram altın , Türkiye 'de piyasaların kapanmasının ardından hızlı bir düşüş gerçekleştirdi. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın 387 TL 'ye geriledi ve saatler içinde 9 TL 'lik değer kaybetti. Gram altın şu sıralar 387,92 TL seviyesinden işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın 632 TL 'ye alınıp 637 TL 'den satılıyor.

Cumhuriyet altını 2592 TL 'den alınıp 2613 TL 'ye satılıyor.

22 ayar bilezik gram alış : 359 TL. satış: 363 TL.

ALTIN TAHMİNİ

Altın Perşembe günü, traderların ABD merkez bankası Fed'in politika faizini sıfır seviyesinin altına düşürme olasılığını fiyatlamaya başlamasının ardından yükseldi. 

Yeni tip koronavirüs salgınına ilişkin haber akışının yanı sıra bugün yurt dışında, ABD'de açıklanacak istihdam verilerinin takip edileceğini ifade eden analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.740 doların direnç, 1.700 doların destek konumuna geldiğini, gram altında ise 380-400 lira bandının izleneceğini bildirdi.

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık'ın tahmini şu şekilde: