Faturasını ödeyemeyene devletten 3500 TL destek! e-Devlet'teki bu şartı sağlayanlar yaşadı

Faturalar sorun olmaktan çıkacak! Fatura desteği duyurusu yapıldı! Detaylar haberimizde.

Faturasını ödeyemeyene devletten 3500 TL destek! e-Devlet'teki bu şartı sağlayanlar yaşadı

İhtiyaç sahibi ailelere hanede yaşayan kişi sayısına göre aylık olarak fatura destek ödemeleri ödenmektedir. Faturalandırma desteğinin ücreti ne kadardır? Başvuru koşulları nelerdir ve nasıl başvurulur? Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

FATURA DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR OLDU

İhtiyaç sahibi hanelere yapılan ödemeler 2024 yılından itibaren artıyor ancak fatura destek ödemelerinin miktarı merak konusu. İhtiyaç sahibi ailelere destek konusunda mükemmel bir fırsat sunan fatura yardımından faydalanmak isteyenlerin başvuruları devam ediyor. 2024 yılından itibaren destek artışının bir parçası olan doğal gaz tüketim desteği, kış aylarında yoksul hanelere büyük bir fayda sağlayacak. Doğalgaz tüketim desteği adı altında yoksul hanelere 8 ay boyunca ayda bin 500 ila 3 bin 500 TL arasında ödeme yapılacak. Doğal gaz tüketim desteğinden faydalanmak isteyen yoksul haneler, doğal gaz tüketim desteğine e-devlet üzerinden başvuruda bulunabiliyor. Başvurular, Aile ve Sosyal Refah Bakanlığı hizmetler sayfasındaki e-devlet uygulamasına giriş yapılarak sosyal yardım başvuru hizmeti ekranından yapılabilecek. Elektrik kullanım desteğine başvuracakların şartları hanedeki kişi sayısına göre değişmekte olup aşağıdaki gibidir.

Aile ve sosyal hizmetler aracılığıyla düzenli sosyal yardım programlarına katılan aileler

Evde bakım aylığı alan aileler

Fatura Destek Ödemeleri Ne Kadar Oldu

Kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan ailelere “Tıbbi cihaz elektrik sarf desteği” adı altında, hastalığından dolayı cihaza bağımlı olan ve ihtiyaç sahibi olan ailelere elektrik tüketim desteği ödemesi yapılmaktadır. Bu ödeme için başvuru yapacak kişilerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından tespiti yapılmalıdır. Elektrik faturanızla ilgili yardıma ihtiyacınız varsa yerel PTT'nizle iletişime geçerek kimliğinizi ve ev elektrik faturanızı bildirin. Başvurusu onaylananların destek ödemeleri aşağıdaki gibidir:

Bir-iki kişilik haneler (75kWh) 112,63 lira

Üç kişilik hanelere (100 kWh) 150,17 lira

Dört kişilik hanelere (125 kWh) 187,71 lira

Beş ya da daha fazla kişilik hanelere (150 kWh) 225,25 lira