Faizsiz 150.000 TL kredi o şarta göre dağıtılacak! Başvuranın o tarihte hesabında

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ekonomik sıkıntılardan dolayı evlilik yolunda gençlerin zorlanmaması adına 150 bin liralık faizsiz kredi vereceklerini açıklamıştı. Bu kredi ile ilgili olarak gelişme yaşandı

Faizsiz 150.000 TL kredi o şarta göre dağıtılacak! Başvuranın o tarihte hesabında

150 BİN LİRA FAİZSİZ KREDİYE BAŞVURANLAR BU AY ALIYOR…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ekonomik sıkıntılardan dolayı evlilik yolunda gençlerin zorlanmaması adına 150 bin liralık faizsiz kredi vereceklerini açıklamıştı. Bu kredi ile ilgili olarak gelişme yaşandı.

para

Türkiye ile Macaristan'ın Aile Yapısının Güçlendirilmesine Yönelik Özgün Yaklaşımlar Paneli'nde bir konuşma yapan Bakan Göktaş, faizsiz evlilik kredisi ile ilgili olarak da evlenecek olan gençlerin merak ettiği sorulara açıklık getirdi.

Aile ve Gençlik Fonu kapsamında, evlenecek olan gençlere 48 vadeli 150 TL'lik evlilik kredisi verilecek. Bu kredilerin ilk öncelikli olarak deprem bölgesinde uygulanacağı belirtilmişti. Bu bağlamda da 6 Şubat depremlerinden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinden yapılacak başvurular öncelikli olacak.

150 BİN LİRALIK KREDİ ÖDEMELERİ BAŞLIYOR

150 bin liralık faizsiz evlilik kredisi alacak gençlerinde belli yaş aralığınd olması verilecek kredi için ilk şartlardan biri. 18-24 yaş aralığında olan gençler bu krediden yararlanacaklardı. 2 yıl ödemesiz olacak ve daha sonra da 48 ay vadesi bulunan kredi bu ay hesaplara yatırılmaya başladı. Gençlerin maddi sıkıntılar nedeniyle evlilik yolunda adım atamamasının önüne geçtiklerini ifade eden Göktaş, "Bu vesileyle Mayıs ayı içerisinde başvuruları kabul edilen gençlerimizle ödemeleri gerçekleştirileceği müjdesini paylaşmak isterim. Hedefimiz uygulamayı Türkiye genelinde yaygınlaştırmak" diye konuştu.