Ev sahibi ve kiracılara kötü haber! Yüzde 30 zam geliyor: Çift kira dönemi...

Son yapılan ara zamla birlikte asgari ücrette önemli bir artış gerçekleşirken, bu durum birçok kaleme de zam olarak yansıyacağına dair endişeler ortaya çıkmıştır. Ev sahipleri ve kiracıları üzecek bir haber ise, asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük zammın konut aidatlarına da yansıması beklentisidir. Uzmanlar, personel giderlerindeki artışın ev sahiplerini yüzde 30'dan fazla zam yapmaya teşvik edebileceğini ve bunun da kiracıları olumsuz etkileyebileceğini belirtmekte. Ayrıntılar haberimizde...

Ev sahibi ve kiracılara kötü haber! Yüzde 30 zam geliyor: Çift kira dönemi...

Son dönemde aidat ücretlerine bir zam daha gelebileceği ve asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük artışın personel gideri olarak aidatlara yansıması beklendiği belirtiliyor. Bu durum hem ev sahipleri hem de kiracılar için kötü bir haber olabilir.

AİDAT ARTIŞLARINDA YÜZDE 30 ZAM 

aidat

Aidatlar, şehirden şehire ve bölgeden bölgeye farklılık göstermekle birlikte en düşük 200 TL'den başlayıp binlerce TL'ye kadar çıkabilmektedir. Personel maaşları ise hem site hem de konut aidatlarında en önemli gider kalemi olarak gösterilmektedir. Dolayısıyla asgari ücret zammıyla birlikte personel maaşlarının da artması beklenmektedir.

Asgari ücretin Temmuz ayında 11.402 TL olmasıyla birlikte benzer bir artışın aidatlarda da olabileceği belirtilmektedir. Bu durumda aidat tutarlarının ortalama olarak yüzde 30 civarında artabileceği öngörülmektedir.

Vatandaşlar arasında yapılan bir ankette ise aidatların artış trendine devam edeceği ve 200 TL'lik bir aidatın 550 TL'ye, 900 TL'ye, en son olarak da 1400 TL'ye yükseldiği belirtilmiştir. Bir vatandaşın ifadesine göre ise aidat tutarının artık 2000 veya 2500 TL'ye kadar çıkabileceği düşünülmektedir.