Ev sahibi olmayan kalmayacak! O banka konut kredisinde faiz indirimi yaptı

İş Bankası'ndan konut kredisi çekmek isteyenlere yönelik faiz oranlarını düşüreceği açıklandı. İş Bankası 1 milyon TL'lik konut kredisi için yeni maliyetler açıkladı.

Ev sahibi olmayan kalmayacak! O banka konut kredisinde faiz indirimi yaptı

Birçok kişi ipotek alıp ev sahibi olmanın yolunu arıyor. Son dönemde konut kredilerinin maliyetinin artması insanların hayatını zorlaştırıyor. Artan emlak fiyatları ve artan ipotek kredisi maliyetleri birçok insanın ev sahibi olma olanağını zayıflatıyor. Öte yandan bankaların piyasaya göre uygun fiyatlarla konut kredisi sunma kampanyaları da sürekli takip ediliyor. Bu bankaların konut kredisi maliyetlerini bütçenizle dengeleyebilirseniz hiç vakit kaybetmeden de kendi evinizin sahibi olmak isteyeceksiniz.

İş Bankası konut kredisi kampanyası!

Bankalar arası konut kredisi alma maliyetlerini öğrenmek isteyenlerin son durağı İş Bankası oldu. İş Bankası'nın konut kredisi kampanyaları ile müşteriler çok uygun maliyetlerle konut kredisi alabilmektedir. Bu fırsat kendi evinize sahip olmanın kapısını aralıyor. Bu durum İş Bankası'nın sunduğu konut kredisi arayışlarını hızlandırdı.

Ev sahibi olmayan kalmayacak! O banka konut kredisinde faiz indirimi yaptı

İş Bankası'nın konut kredisi kampanyasında müşterilere sunulan en önemli fırsat maliyettir. Bankanın konut kredisi faiz oranlarını bir miktar düşürdü. Kredi limitlerinin bu kadar yüksek olduğu göz önüne alındığında, faiz oranlarındaki küçük değişikliklerin bile genel maliyetleriniz üzerinde büyük etkisi olabilir. İş Bankası müşterileri aylık olarak yüzde 3,10 faiz oranıyla konut kredisi kullanmaya başladı. Bu faiz oranı şu anda bankaların sunduğu en düşük faiz oranlarından biridir.

İş Bankası müşterileri konut kredisinden yararlanmak istedikleri takdirde vadeyi maksimum 120 aya kadar ayarlayabiliyor. Uzun vadeli konut kredisi alamazsınız. BDDK kısıtlamaları nedeniyle müşteriler 120 ayı geçemez. İş Bankası istese bile müşterilerin 10 yıldan daha uzun vadeli konut kredisi alamamaları mümkün olacak. İş Bankası müşterileri ev kredisi kullandıklarında banka adına satın almak istedikleri evi ipotek altına alıyorlar. Bu sayede banka ek teminat ya da kefil talep etmemektedir.

Aynı zamanda verilen kredinin güvence altına alınması sağlanır. Bu işlem sayesinde her iki taraf da karşılıklı güven oluşturabilir. Kredi borcunun ödenmesinin ardından banka ipoteği de iptal edilecek. Bir müşteri İş Bankası'ndan 120 ay vadeye sahip 1 milyon TL konut kredisi çekerse aylık 31.815 TL kredi taksit ödeyecek. Bu kredinin toplam tutarı 3,8 milyon TL.