Ev sahibi olmak isteyene müjde gibi müjde! 3+1 evler için görülmemiş fırsat: TOKİ o şartları açıkladı!

Son dönemlerde fahiş şekilde yükselen ev fiyatları vatandaşı mağdur etmeye devam ederken TOKİ yüzleri güldürdü. Peki ucuz ev satışı şartları nedir? Tüm detaylar haberimizde.

Ev sahibi olmak isteyene müjde gibi müjde! 3+1 evler için görülmemiş fırsat: TOKİ o şartları açıkladı!

Elinde nakit parası olan ve değerlendirmek isteyen vatandaşlar için TOKİ ucuz ev satışlarını duyurdu. Peki TOKİ ev fiyatları ne kadar? Satışlar ne zaman başlayacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TOKİ UCUZ EV SATIŞI

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyetlerini yürüten Topu Konut İdaresi Başkanlığı geçtiğimiz günlerde sosyal konut projesini vatandaşla paylaştı. TOKİ sosyal konut projesi ile ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki önemli açıklamalarda bulundu ve vatandaşın yüzü bir kez daha güldü. Yeni proje kapsamında daireler sadece deprem felaketini yaşayan illerde değil ülkenin bütün illerinde yapılacak. 

Toki Sosyal Konut Şartları

TOKİ projesi ile ilgili şartlarda da değişiklik olduğu öğrenildi. Bakan Mehmet Özhaseki deprem bölgesinde yapılan konutların sağlam zeminler üstüne yapıldığını, daha güvenli olacağını, deprem felaketinde evini kaybeden bütün ailelerin 3+1 eve sahip olacağını, TOKİ konutları ile ilgili bir şikayet almadıklarını belirtti. Aynı zamanda Bakan Mehmet Özhaseki tarafından yapılan açıklamalara göre TOKİ sosyal konut başvurusu yapabilmek için başvuru yapacak kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 25 yaşını tamamlamış olması, başvuru yapılacak ilde ikamet ediliyor olması, daha önce TOKİ'den ev alınmamış olması ve belirlenen gelirin altında kalınması gerektiği belirtildi.