Erdoğan'dan Müjdeli Haber: ÖTV'siz Cep Telefonu Fırsatı Hangi Kişilere Verilecek?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), uzun bir tatilin ardından yoğun bir çalışma dönemine başlıyor. Kabine toplantısı bugün ekonomi odaklı bir gündemle gerçekleştirilecek ve memur zammını içeren torba yasanın bu hafta Meclis'e sunulması bekleniyor. Özellikle, ÖTV'siz akıllı telefon müjdesi, bu sürecin en önemli adımlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. İşte, kampanyadan yararlanma şartlarına dair netleşen detaylar.

Erdoğan'dan Müjdeli Haber: ÖTV'siz Cep Telefonu Fırsatı Hangi Kişilere Verilecek?

Kurban Bayramı tatili süresince genellikle iki haftada bir düzenlenen Kabine toplantısı bu sefer dokuz günlük tatil nedeniyle gerçekleştirilemedi. Son Kabine toplantısı 14 Haziran tarihinde yapılmıştı. Bugün ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilmesi beklenen toplantıda, ekonomiye odaklı konuların yanı sıra deprem bölgesi konutlarının yapım sürecini hızlandıracak formüller ve seçim vaadi olarak açıklanan ev hanımlarına emeklilik, gençlere vergisiz telefon ve faizsiz evlilik kredisi gibi konuların da masada olması bekleniyor.

TBMM, Kurban Bayramı Tatili Nedeniyle Çalışmalara Ara Verdi

TBMM ise Kurban Bayramı tatili nedeniyle çalışmalara ara vermişti. Ancak bugün tekrar başlayacak olan Meclis çalışmalarında, memur zammını ve kira artış sınırlamasını içeren torba teklifi ele alınacak. Düzenleme, milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiriyor. En düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecek ve oranlar, enflasyon farkına refah payı eklenerek belirlenecek. Bu memur zamları, doğrudan memur emeklilerini de etkileyecek. Zam teklifi, bayram öncesinde başlatılmıştı ve enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla son şeklini alacak.

iphone-13-model-unselect-gallery-1-202207-001.jpg

Gençlere Vergisiz Cep Telefonu Alımında Destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre, gençlere yönelik bir destek de cep telefonu alımlarında vergi muafiyeti sağlanacak. Bu düzenleme, Türkiye'deki cep telefonu fiyatlarının vergiler nedeniyle oldukça yüksek olduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak hayata geçirilecek.

Kimler Yararlanabilecek?

Üniversite öğrencileri, vergisiz cep telefonu imkanından yararlanabilecek. Bu düzenleme, öğrencilerin akıllı telefon alımlarında tüketim vergisinden muaf tutulmasını içeriyor. Vergi muafiyeti, önlisans ve lisans düzeyinde eğitim alan tüm öğrencilere bir defaya mahsus olarak tanınacak.

Öğrencilere özel olarak sağlanacak bu vergi muafiyeti, akıllı telefon fiyatlarının daha erişilebilir hale gelmesini ve öğrencilerin eğitimleri için gerekli iletişim araçlarına daha kolay ulaşmalarını hedefliyor. Bu önemli adım, gençlerin teknolojiye erişimini artırarak eğitim ve iletişim alanlarında daha aktif olmalarını desteklemeyi amaçlıyor.