EPDK'dan flaş karar! O ödemelerin ertelendiği açıklandı

EPDK tarafından verilen karar bütün kredi kartı kullanıcılarına geldi! Avans ödemeleri erteleniyor! Tüm detaylar haberimizde.

EPDK'dan flaş karar! O ödemelerin ertelendiği açıklandı

EPDK tarafından verilen karara göre belirlenen kişilerin avans ödemeleri ertelendi. Peki erteleme şartları neler? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EPDK AVANS ERTELEME KARARI

EPDK tarafından verilen karar Resmi Gazete aracılığıyla vatandaşla paylaşıldı. Kurulun kararı 1 Temmuz tarihinden 30 Eylül tarihine kadar geçerli olacak. Karar şu şekilde açıklandı; '30 Eylül tarihine kadar olağanüstü hal kararı verilmiş ya da afet bölgesi ilan edilmiş illerde faaliyet gösteren dağıtım lisans sahibi tüzel kişiler, görevli tedarik şirketleri, OSB'lerin doğrudan ya da dolaylı şekilde ortağı olan tedarik şirketleri için 

Avans Ödemeleri Ertelendi

Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği 132/Ç maddesi birinci fıkrasında belirtilmiş avans bildirimlerinde yer almakta olan bedellerin, ilgili fatura dönemine ilişkin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine, avans ödemelerinin ertelendiği süre boyu bu kişilere faiz uygulaması yapılmamasına karar verilmiştir.' Avans ödemelerinin ertelendiği süre boyunca piyasa işletmecisi ya da piyasa katılımcısı olan kişilere faiz uygulaması da yapılmayacak.